Först var det bara lönsamt med en generös invandring, men alltfler röster höjs för att peka på det verkliga resultatet – när ska de ansvariga få betala?

I dagens Expressen konstaterar ännu en professor att invandringen kostar mer än det smakar och att många kommuner nu har stora ekonomiska problem i kölvattnet av regeringens ambitioner att göra Sverige till en ”humanitär stormakt”. Han efterlyser nu att staten tar ett större ansvar för kostnaderna, men jag skulle vilja gå steget längre och ställa ansvariga politiker mot väggen för den kris de åsamkat landet.

Först matades vi i årtionden med information om hur mycket vi skulle tjäna på att ha en generös migrationspolitik och nu hörs istället alltfler röster som säger sanningen som ingen vill kännas vid, men de skyldiga får inga repressalier överhuvudtaget. Såväl Reinfeldts som Löfvens regereringar bär hundhuvudet här!

Hade vi haft journalister som gjorde sitt jobb i det här landet så skulle de ansvariga kölhalats rejält vid det här laget! Men vad kan man förvänta sig när exempelvis inte ens Moderaterna själva vill ta avstånd från ”frälsaren” Reinfeldt, som man fortfarande värderar mycket högt.

Jag har väldigt svårt att se hur Sverige ska ta sig ur den här krisen som vi är rejält insyltade i från topp till tå – det finns nog ingen expert eller professor i hela världen som kan reda upp den här röran. De stora förlorarna är barnen, de äldre samt de sjuka och rörelsehindrade – samhällets svagaste individer!

#onlyinsweden

https://www.expressen.se/debatt/de-sma-kommunerna-ar-flyktingkrisens-forlorare/

13 reaktioner till “Först var det bara lönsamt med en generös invandring, men alltfler röster höjs för att peka på det verkliga resultatet – när ska de ansvariga få betala?

 1. Jag vet inte ifall jag sagt det förut men Sverige är ett väldigt bra land att genomföra större experiment i.Vi är ett land med en liten befolkning och stora förändringar syns snabbt.Självklart är Sverige ett experimentland så att di kloge(Bilderberg och Trilaterala) kan omsätta olika teorier om ditt och datt i praktiken.Har Bildt,Reinfeldt och Lööf tillgångar som täcker ansvar? Någon gång måste de få lov att ställas till ansvar av folkdomstolar och då blir det dyrt.

  Gillad av 1 person

   1. Lagar kan ändras och både Lööf och Reinfeldt är tillräckligt unga för att få de det hända.En tanke som slog mig är att någon borde crowfounda en civil rättegång mot förslagsvis Lööf som pilotmål.En sådan crowfounding borde kunna dra in pengar så att process kan pågå i flera år mot Lööf.Jag ser fram emot att hon får möjlighet att inför skranket förklara sig.Jag stöttar en crowfounding mot Lööf med ett femsiffrigt belopp.

    Gilla

   2. Rolf.
    På många sätt en intressant tanke, som man kan förstå. Dock är det väldigt ovanligt att dömas för något som är lagligt Jfr dock efterräkningarna i senaste världskriget. Där dömdes folk för något som var lagligt men inte borde vara det. Lagen ändrades och folk dömdes retroaktivt.
    Dock borde det vara olagligt att göra så här i Sverige och med din idé så kanske det är det också, jag är inte tillräckligt insatt och kunnig, men din tanke är intressant. Dock befarar jag att motståndet är massivt bland de som bestämmer, men jag hoppas på att jag har fel.

    Gilla

  1. Det ligger nog också väldigt mycket klokskap bakom konstaterandet att den som dödar en person hamnar i fängelse (förhoppningsvis ), medan den som startar ett krig (där mångdubbelt dödas) får en staty rest över sig.
   Det lämpliga och vettiga i ovanstående kan och bör diskuteras. Det är bara ett konstaterade, och tyvärr gäller det nog inte bara mord. Farväl till släkt och vänner. Afzelius låt innehåller strofen– Ska det fifflas ska det va rejält, det kan vi acceptera men myglar du med småsaker så får man schavottera. Ungefär så I alla fall.

   Gilla

 2. Det var mycket klokt skrivet av dig, tack så mycket.
  Det är nog väldigt många som förlorar på den här politiken och dessutom samanlagt om möjligt väga in andra aspekter än de rent ekonomiska. Oron , ett minskat förtroende för politiker och samhället i stort mm.
  Rent juridiskt och statistiskt så stämmer dock uttalandena sett under lång tid, sedan 1600 talet ja kanske tidigare ändå. Men då det gäller arbetskraftsinvandring är det något helt annat och oftast väldigt bra, det konstiga och tråkiga är att då minsann är myndigheterna hårda som granit angående något som är både enklare och mer lönsamt.
  Jfr Mattias Ruist beskrivande uttalanden på Youtube, han med luvtröja och den långa tystnaden.
  Förövrigt är det väl förfärligt att det inte får diskuteras, för och nackdelar.
  Och jag anser att I de flesta fall är det endast fel på systemet absolut inte personerna.

  Gillad av 1 person

 3. Antar att Quisling antog att det var lagligt att bjuda in Tyskarna när det begav sig. Det hjälpte inte. Han blev avrättad i alla fall. Nu har vi väl tio gånger så många ockupanter i Sverige så inget lär väl hända även om en hel hög politiker borde ställas till ansvar på samma sätt som man gjorde i Norge efter WWII.

  Gilla

  1. Hovstadius.
   Jag har funderat över likheterna mellan Tysklands invasion i Norge
   och USAs i bla Irak o Afghanistan . Mest i betydelsen de av befolkningen som jobbade för och stödde invasionen , där blir det väldigt intressant och skrämmande om man jämför med tex Qvissling. Hur det uppfattas beror mycket på hur det går för den invaderade makten, och dessutom skriver alltid segraren historien. Trist och orättvist. Förövrigt borde det minst vara en diskussion om ansvar i Sverige, så jag förstår dig.

   Gilla

 4. Jag har kastat tärningen och hoppas att någon på allvar gör nästa avgörande drag.Annie Lööf skall ställas inför domstol.
  Alea iacta est-tärningen är kastad.

  Gilla

 5. I 30 år har det lönat sig mer att vara flykting än svensk i Sverige.
  På två år har en flykting familj samma standard som en svensk familj som jobbat I 30 år och en av försörjarna är sjuk eller handikappad.
  världens högsta skatt. Högsta andelen kvinnor och män som jobbar. Ändå en rutten välfärd för Svenskar.

  Människor från tex Balkan kommer hit och arbetar. får barnbidrag för två barn som är lika mycket som en pensionär får per månad efter ett helt arbetsliv.

  Föräldrarna som kommer hit , tjänar fem gånger så mycket per månad, plus barnbidrag och tar de hit sina barn så får de gratis skola.
  Människor från hela EU tjänar på att komma hit. Så många som sökt asyl i annat land kommer att söka sig hit pga bidragen och försäkringen.
  Så den värsta krisen är nog inte här. Hör att medelinkomsttagare planerar från EU att flytta hit pga gratis skola och bidragen. Det är inte jobben som lockar utan den så kallade frikostiga välfärden som alla har rätt till men som bara svenska arbetare har finansierat.

  Gilla

  1. Du har så rätt.Rösta på vänstern! Det förtryck som vi ser påstås allmänt komma från vänstern.Det är i grunden felaktigt då det istället är en liten etnisk men mycket inflytelsrrik etnisk klick som i stort som smått förtrycker oss.Deras förtryck är varken höger eller vänster utan bygger på något helt annat.
   Rösta därför på de utsattas röst-rösta på vänstern.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s