Jonas Sjöstedt personifierar Sveriges alltför många enfaldiga politiker som vill göra så mycket, men inte ens kan genomföra en bråkdel av det på grund av sin rädsla för SD

I höst ska EU-länderna slutförhandla nästa långtidsbudget och en av huvudfrågorna lär bli hur Brexit kommer att påverka medlemsländernas EU-avgift och som tidigare basunerats ut, föreslås Sverige betala ytterligare 15 miljarder i avgift för att få EU-budgeten att gå ihop. Att gå med på att höja den redan skyhöga avgiften är helt oacceptabelt enligt mitt tycke och rubriken i Dagens Nyheter är därför lovande; ”Sjöstedt vill stoppa höjd EU-avgift tillsammans med M och KD”.

Även om regeringen hittills har motsatt sig en höjning av avgiften, litar inte Vänsterpartiet (med all rätt) på att den hållningen kommer att stå fast under slutförhandlingarna, varför partiet är redo att stoppa regeringens möjligheter att gå med på en höjd avgift.
-”Vi kan inte acceptera en höjd EU-avgift. Vi är beredda att gå ihop med de borgerliga partierna i EU-nämnden och blockera varje försöka att höja EU-avgiften. Det är vårt tydliga budskap till Stefan Löfven.”

Sjöstedt anser alltså att Sverige ska lägga in sitt veto mot en höjd EU-avgift, men sedan kommer en prekär följdfråga:
Det kräver väl att även SD ansluter sig till ett sådant initiativ?
-”Vi kommer aldrig att förhandla med dem och vi försäkrar oss aldrig om deras röster.”

Karln talar emot sig själv! Vänsterpartiet vill påverka regeringen, men inte förhandla med det parti som behövs för att få igenom kravet – ja ni hör själva hur dumt det låter! Där har vi svensk politiks akilleshäl i ett nötskal och den stora anledningen att landet är på väg att gå fullständigt åt pipsvängen – ingen av de etablerade partierna törs fortfarande samarbeta med Sverigedemokraterna och därför står vi hela tiden kvar och trampar på samma ställe. Man blir så trött!

För övrigt anser Vänsterpartiet att klimatfrågan är den viktigaste frågan att driva i EU och enligt Sjöstedt har vi bara fem till tio år på oss, varför det är viktigt vad EU gör under denna tid. Vad som händer om fem till tio år framgår dock inte – går världen under då?

I övrigt är det intressant att Vänsterpartiet har mycket gemensamt med Sverigedemokraterna när det gäller deras inställning till EU – båda partierna vill i grund och botten verka för en Swexit, även om det inte är en fråga man driver nu och båda partierna vill även motverka överstatligheten inom EU samt tackar nej till den gemensamma valutan.

På frågan om vem Sjöstedt föredrager – Frankrikes president Macron som driver på för mer överstatlighet i EU, eller Orban i Ungern som bromsar, är Sjöstedts svar inte särskilt oväntat.
-”Jag tycker inte om någon av dem. Men skillnaden är att Orban är en rasist och auktoritär, det är inte Macron. Så det valet är enkelt – Macron är mindre dålig än Orban.”

På frågan om Sverige bör vara ett föregångsland och ta emot fler flyktingar säger Sjöstedt att vi ska värna asylrätten och söka söka gemensamma lösningar med andra länder där vi tar ett gemensamt ansvar.

Summa summarum är en röst på Vänsterpartiet en röst för fortsatt överstatlighet och generös migrationspolitik. Sjöstedts problem är att han precis som majoriteten av sjuklövern är förblindad av sitt mantra att alla som använder sitt sunda förnuft och tänker utanför boxen är rasister och högerextremister. Tanken att man faktiskt kan få igenom sin egen politik genom att förhandla och samarbeta med andra partier, som man dessutom har en del gemensamt med, har inte slagit varken Vänsterpartiet eller något av de övriga etablerade partierna. Stigmatiseringen ligger istället som en våt filt över hela debatten och rädslan för att äntligen kliva upp ur sandlådan efter alla år av lekstuga är fortfarande alltför överhängande.

Tragiskt för Sverige och framförallt tragiskt för våra barn som ska ta över landet efter oss – ett land i misär med kraftig polarisering och ett extremt politikerförakt!

https://www.dn.se/nyheter/politik/sjostedt-vill-stoppa-hojd-eu-avgift-tillsammans-med-m-och-kd/

jonas.jpg

 

En reaktion till “Jonas Sjöstedt personifierar Sveriges alltför många enfaldiga politiker som vill göra så mycket, men inte ens kan genomföra en bråkdel av det på grund av sin rädsla för SD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s