EU-valet närmar sig och igår gästade företrädare för Salvinis allians ett valmöte i Tjeckien, men utbudet för svenska väljare som sympatiserar med ENF är i princip obefintligt

Om exakt en månad är det dags för EU-valet och jag vet i dagsläget inte hur jag ska rösta. Från att ha varit bombsäker på att Sverigedemokraterna skulle få min röst har jag tappat hoppet om partiet dels eftersom man sagt nej till ett samarbete med Salvini och Le Pens grupp som symboliserar den förändring som behövs inom EU samt dessutom förväntas bli en av de största grupperna och dels har man inte besvarat kritiken i rapporten ”SD i EU”. Henric Sundström (M) och Soheila Fors (KD) är två andra alternativ, men ingen känns klockren och dagarna tickar på.

Tjeckerna fick igår celebert besök med anledning av det stundande EU-valet, när franska Marine le Pen och holländska Geert Wilders lobbade röster och uppmanade tjeckerna att återigen bekämpa diktaturen, precis som man gjorde 1989. Le Pen uttryckte att ”Hela Europa kommer ihåg Prag-våren! Tjecker är modiga och bör kämpa emot EU:s försök att blanda upp hela nationer samt lämna över dem till en oligarki av tjänstemän”.

Valmötet organiserades av Tomio Okamura, den tjeckisk-japanska ledaren för Freedom and Direct Democracy Party (SPD), som är det tredje största partiet i det tjeckiska parlamentet. ”Vi är inte ensamma” uttryckte Okamura till åhörarna. Även Matteo Salvini deltog via länk, där han skickade ett kort videomeddelande.

Le Pen kommer även närvara vid ett valmöte i Slovakien i mitten av maj.

Ett av huvudmålen för EU-gruppen Europe and Nations of Freedom (ENF) är att stänga Europas gränser. Tjeckien har enbart tagit emot 12 asylsökande från EU:s migrantkvotering och muslimer utgör endast 0,2% av en befolkning på 10 miljoner, ett faktum som utnyttjas av partier som SPD i kampanjen.

Den tjeckiska presidenten Milos Zeman och premiärministern Andrej Babis kom båda till makten genom att kritisera EU:s migrationspolitik och islam. Alena, en 32-årig kvinna i publiken, menar att ”vi måste förhindra islamisering och förstörelsen av europeisk kultur”.

Geert Wilders uttryckte under gårdagens möte att ”det tjeckiska motståndet mot den islamska invasionen har inspirerat oss”.

Det ska bli mycket intressant att se hur det går för ENF-gruppen i EU och både Sannfinländarna samt Dansk Folkeparti har redan anslutit sig. Det grämer mig att inget svenskt riksdagsparti förstår vikten av ett samarbete, utan det enda återstående alternativet är AfS.

Fyra veckor återstår för att suga på karamellen!

islam

9 reaktioner till “EU-valet närmar sig och igår gästade företrädare för Salvinis allians ett valmöte i Tjeckien, men utbudet för svenska väljare som sympatiserar med ENF är i princip obefintligt

 1. Håller med dig Jenny, jag var också för SD förut, men nu blir det AfS istället, har även NMR i åtanke, men AfS känns som att dom har större chans. Det är det lilla man kan göra.

  Man undrar verkligen hur det kunnat bli så här illa, visserligen vaknar fler och fler, men de flesta svenskar verkar gå i någon sorts bubbla, indoktrinerade av staten. I min värld, helt obegripligt faktiskt.

  Bra blogg för övrigt.

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Högerkillarna i AfS kommer nog kunna dra en hel del röster ur SD i EU-valet. Lite som med Piratpartiet. Uppstickare har en chans. Om det räcker är en annan sak. AfS kan ev. uppfattas som för extremt för svensken, enligt en kille i AfS som jag intervjuade. https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2019/01/05/granskning-sverige-intervju-med-en-anonym-medlem-i-afs-om-svaghet-styrka-valanalys-och-valsamverkan/

   Gillad av 1 person

   1. Det kom nåt skit från afs i postlådan inför förra valet med en bild på ett flygplan och texten ”dags att åka hem”.Jotack,är det någon som skall ”åka hem”så är det skojarna inom afs.Så fruktansvärt kränkande att få sån skit i postlådan.Tvi!

    Gilla

   2. De flesta förstår nog vilka som avses, d.v.s. icke-barn (ca 77% enligt Rättsmedicinalverket https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/05/30/migration-rattsmedicinalverket-77-av-de-undersokta-barnen-visade-sig-vara-vuxna/) och icke-flyktingar (ca 97% enl. UNHCR i Italien https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/04/26/glada-nyheter-gott-samvete-med-atervandringen-farre-an-3-som-anlander-till-italien-ar-riktiga-flyktingar-enl-unhcr/ ), kanske särskilt de som lever på bidrag eller är kriminella, samt kanske särskilt de som ser ner på typiskt svensk kultur, d.v.s. sekularism och ateism.

    Men visst är det en mycket inkompetent känsloargumentation. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/02/24/olika-former-av-logn-del-1-iq-ar-inte-samma-sak-som-intelligens/

    Den väcker negativa känslor helt i onödan hos både svenskar och människor som kanske passar riktigt bra i Sverige, kanske älskar svensk fri kultur betydligt mer än landsförrädare i politikerdeln eller i lögnmedierna.

    Det kan vara människor som faktiskt vill samma sak som de flesta etniska svenskar och AfS vill. Varför stöta bort dem? Så får man inte mandat.

    AfS hade kunnt verka till förmån för både riktiga flyktingar och riktiga flyktingbarn, som inte enbart är ankarbarn åt familjer och släkter som INTE hör hemma i svensk kultur. Jag tror inte de är så många, samt att de redan befinner sig i intelligenta länder som Kanada, som letde upp dessa fåtalet verkliga flyktingbarn, verkligt passande individer, samt handplockde dem ur flyktinglägren. Dett är människor som kommer assimilera sig gladeligen in i en kultur som inte vill skära halsen av dem.

    Sharia-klänningarna hör naturligtvis hemma i sharia-länder, där kyrkor och ateism är förbjudna och IS och s.k. ”moderata” sunni-rebeller är gudibehgliga hjältar som krossat suveräna stater åt Usrael-regimens och Saudi-diktaturens girigbukar i hela Mellanöstern, där slaveri, barngiften, stening till döds och annat ”gudibehgligt” (på svenskt nyspråk) numera blivit vardagsmat. Ev. hör de hemma i Usrael som närt dem vid sin barm och massmördat i land efter land. Tvi! För mig är detta betydligt mer kränknde än en olycklig slogan av känslomässigt traumatiserde svenska arga unga män, som ser hur våldtäkterna ökar i samhället och hur de får vara med och betala ett kalas som hotar att krossa deras eget land och deras egna företag.

    Föreställ dig att du får din tjejkompis, din egen get, syster eller mamma gruppvåldtagen! Detta kan traumtisera vem som helst. Ha medlidnde med killarna i AfS!

    Gilla

   1. Jag råkade se Netflixdokumentären Requiem for the american dream.Noam Chomsky satte orden på mina känslor och tittar man noga så ser man tydligt hur rätt han har.Tillsammans med Naomi Klein är han en av nutidens största tänkare.Jag kan rekommendera alla att se intervjun med Chomsky,den finns på tuben.
    ”Det är folkets tur nu”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s