Alla människor går inte att stoppa in i fack

Jag tillbringade större delen av gårdagskvällen böjd över en toalett – troligen någon barnbacill som kommit hem, så jag hade en hel del tid att reflektera över saker och ting. Bland annat varför jag så tvunget måste ta ställning för mina åsikter som ibland sticker i folks ögon. En bekant uttryckte det bra när jag diskuterade frågan häromdagen ”om du brinner för det, så bestämmer du priset du vill betala… ingen annan”.

Jag tror att många där ute stör sig på att det inte går att sortera in mig i ett fack – etiketten är viktig i Sverige. Jag tillhör inget parti och jag vill inte identifiera mig längst ute på högersidan, utan tycker om att befinna mig i mitten där jag kan lyssna på både höger- och vänstersidan. Jag brukar säga att det finns bra och dåliga personer i alla religioner och så är även fallet med alla partier.

Jag lever efter mottot att när jag ligger på min dödsbädd så ska jag känna att jag inte ångrar något och inte grämer mig över saker jag borde gjort eller sagt, varför det är viktigt för mig att gå min egen väg, vilket i många fall leder till att jag inte tycker som den stora massan. Även om jag förlorar släktingar, vänner och följare under vägen, så är det enbart jag själv som vet vad som är rätt för mig och i slutändan kan man rakryggad stå upp och säga att jag kämpade för det jag tycker är viktigt. Hade fler resonerat så, hade vi nog haft ett bättre samhällsklimat.

Trevlig helg därute!

i fack

8 reaktioner till “Alla människor går inte att stoppa in i fack

 1. Jag beklagar sjukdomen men gläds åt det vettiga och sunda resonemanget. Det är väl egentligen väldigt konstigt och förfärligt att det inte ska vara tillåtet att påtala saker som man tycker är fel eller orättvist.
  På sätt och vis har demokratin blivit satt på undantag, man måste ju få diskutera allt annars är det inte så bra.
  En regeringen som inte ser eller erkänner brister är inte en demokratisk regering tycker jag. Och hur ska det kunna konstateras om det är fel om debatten är förbjuden.

  Kanske en aning överdrivet av mig men med korn av sanning, hoppas jag.

  Gillad av 1 person

 2. Som det är nu får bara en uppfattning förekomma och den får inte diskuteras eller ifrågasättas. Det tycker jag är tråkigt.
  Sedan kan ju vem som helst ha fel, men det är fullt naturligt om inte all fakta får komma fram.

  Gillad av 1 person

 3. Känner igen mig i det du säger Jenny. Vill folk inte veta av mig efter att vi diskuterat, så köper jag det, och då vill jag inte veta av dem heller, så enkelt är det.
  Det är svårt att diskutera med folk som bara går på sina känslor, när man själv går på fakta, och det är nog där skon klämmer, dom vet att dom inte har något att komma med, och därför vill dom lösa ”problemet” med att ”ta avstånd”.
  Jag vet att jag har vunnit då, och verkligheten kommer ikapp dem, och då låter det annorlunda, det har jag också varit med om. Det är omöjligt att ljuga bort verkligheten i det långa loppet.

  Gillad av 1 person

  1. Snart måste ju bubblan spricka!!!
   Har själv taget ett steg tillbaks och kommer inte köpa mer idiotiska värdegrunder, likabehandlingsplaner
   och andra pk- idiotiska känslosåser.
   Det räcker nu!!

   Gilla

 4. Människor som är realistiska och som vågar säga ifrån är 3 av hundra. Så Jenny du kan vara lugnt för vi är
  Några som ser vad som händer. Som kämpar för våra barn. Att svenska folket inte vågar stå för sina rättigheter
  är något politikerna missbrukar nu.
  För mig är det obegripligt att våra gamla. Funktionshindrade och sjuka som har flera generationer av skattebetalare
  Runt sig blir uteslutna från välfärden.
  Samtidigt som illigal flyktingar får allt de pekar på.

  Äntligen en från socialen som vågar säga sanningen.

  Stats- och kommun anställda vågar inte yttra sig.

  För de har skrivit på ett papper där de lovar vara lojala sina politiker. (Det borde vara olagligt i demokrati).

  Om vi inte skriver vad vi ser.
  Så kommer Sverige stå i historien boken som det land som invaderats och plundrats utan att någon lyft ett finger.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s