9-årig palestinsk pojke mördad vid asylcenter i Belgien

Belgiska myndigheter åtalade idag fyra unga palestinska män för mord på en 9-årig palestinsk pojke på ett center för asylsökande nära Belgiens norra hamnstad Antwerpen.

Myndigheter har informerat om att pojken, som är född i Libanon men har palestinskt påbrå, bodde med sin 26-åriga mor på Borechem-centret och att han försvann sent på måndagskvällen när han var ute och cyklade. Hans kropp hittades igår i ett dike nära asylcentret och enligt Antwerpens åklagarmyndighet har fyra av fem personer åtalats för mord på pojken.

Det verkar ha rört sig om utpressning, där pojken kidnappats och använts som gisslan. Pojkens faster ska enligt obekräftade källor ha mottagit ett SMS med texten ”100.000 euros or you will never see Daniel alive”.

De anklagade är i åldrarna 19, 20, 21 samt 24 år och samtliga är palestinier. Den femte mannen har även han ett möjligt åtal att vänta.

Mieke Candaele vid migrationsmyndigheten är chockad och har aldrig sett något liknande. Centret är ett öppet center och pojken gick i skolan i närheten, men även om det är ett öppet center så måste de boende ha ett kort för att komma in i huset.

Migrationsminister Maggie De Block var också chockerad och premiärminister Charles Michel har uttryckt sina kondoleanser samt menar att det är en exceptionell händelse.
-”En utredning kommer att genomföras, vi kommer att hitta de som är skyldiga och de kommer att straffas.”

https://www.vrt.be/…/body-of-9-year-old-boy-found-in-asylu…/

https://english.alarabiya.net/…/Four-accused-of-murdering-P…

belgien.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s