Regeringen ger klara besked – IS-barnen ska hem till Sverige

Idag skriver inrikesminister Mikael Damberg och justitieminister Morgan Johansson på DN Debatt att IS-barnen ska tas hem till Sverige och att de inte ser några problem med detta eftersom det finns stöd i LVU för kommunerna att agera om återvändande barn far illa.

”Inget barn ska straffas för sina föräldrars brott. Det ska inte råda något tvivel om att regeringen gör vad vi kan för dessa barn och om möjligt ska de föras hem.”

Regeringen räknar även med att ett antal IS-sympatisörer kommer att återvända till Sverige.
”I de fall där det finns misstankar om brott kan de gripas direkt vid hemkomsten. Genom ett samarbete mellan Säkerhetspolisen och Migrationsverket har regeringen identifierat ett 20-tal personer som rest till konflikten i Syrien och Irak och som inte har rätt att komma tillbaka till Sverige.”

Det är allmänt känt att den svenska regeringen aldrig utför konsekvensanalyser innan de fattar beslut, något vi såg senast angående FN:s globala migrationsavtal som man helt lättvindigt skrev under utan att först utröna vad det kan komma att innebära för Sverige på sikt och det lär man inte heller ha gjort i det här fallet för då är jag övertygad om att man aldrig kommit på tanken att ta hem dessa indoktrinerade barn och införliva dem i det svenska samhället.

Vad gäller att Säpo har kontroll på dessa IS-sympatisörer som man planerar att gripa vid ankomst tar jag också med en nya salt eftersom det är allmänt känt att Säpo inte har hela läget klart för sig ens i Sverige när det gäller radikala extremister.

Det är uppenbart att regeringen spelar ett högt spel med svenska folkets säkerhet som insats och jag väntar nu spänt på en replik från oppositionen!

https://www.dn.se/nyheter/politik/ministrarnas-besked-socialtjansten-kan-omhanderta-barn-till-is-atervandare/

MJ

9 reaktioner till “Regeringen ger klara besked – IS-barnen ska hem till Sverige

 1. ”Inget barn ska straffas för sina föräldrars brott. Det ska inte råda något tvivel om att regeringen gör vad vi kan för dessa barn och om möjligt ska de föras hem.”
  Det är förvisso väldigt goda och fina föresatser och intentioner, men i alla fall så blir jag både ledsen och upprörd när man ser skrivningar som
  ”regeringen gör vad vi kan för dessa barn ”.
  Problemet är att de inte kan göra så mycket, de beslutar bara och vältrar över problemen på enskilda kommuner som ofta inte har möjligheter att göra det bra. Det mesta i landet verkar vara dimensionerat för bara 8 miljoner personer utan extraordinära behov och problem. Allt därutöver verkar bli stora utmaningar som det inte alls är säkert att landet klarar av.

  Gillad av 3 personer

  1. De här barnen är präglade av Islam, vapen, våld, krig och kanske avrättningar också. Detta från spädbarns tiden. De har grunden satt för vad livet är och hur de ska bete sig vilket är ett hopplöst företag att försöka ändra på oavsett hur många terapeuter, psykologer och psykiatriker som sätts in, präglingen är gjord.
   Jag har inte något recept på vad som ska göras med dessa barn som ju dessutom inte är svenska utan norsk chilenare med IS som hemland.
   IS krigarna ska tydligen också hit, kosta skattepengar och alltid vara livsfarliga.
   Jag vill inte ha dem i Sverige, varken barnen eller krigarna.

   Gilla

 2. Som sagt, KONSEKVENSANALYS, hallå Morgan, hört talas om det, ordet KONSEKVENSANALYS, årets viktigaste ord, ta med det ordet till Allmedalen, KONSEKVENSANALYS, hallå socialdemokraterna som vill bygga om sverige till det norra kalifatet, KONSEVENSANALYS, hallå skatteverket som flyttar sociala avgifter vi betalar för arbetslöshet och sjukdom till att bekosta löneskatteavdraget, hallå sossarna, har ni helt tappat kompassen och slarvat bort kartan, har alla politiker missat att ni inte riktigt är rockstjärnor, snarare tvärsom, ni är valda för att vi själva inte har tid att bevaka våra intressen, men nu måste vi nog snart ta tillbaks makten, och vet ni vad, det kommer att göra väldigt ont, en resa till Finspång kommer att ses som en semesterresa.
  Att sedan Löven kan stå i TV och säga att dom (s) aldrig kommer att kritisera Islam, jävla hyckel, va fan menar han egentligen, en död bög är en bra bög? En våldtagen kvinna är en dålig kvinna? Det krockar lite här, Stefan men vi får väl bara finna oss i att bli muslimer, dom har ju i alla fall en plan, en helt egen KONSEKVENSANALYS.

  Gilla

  1. Där har du en poäng att islamisterna har en plan och därför är starkt motiverade att fortsätta bygga nåt slags samhälle.Våra politiker däremot är villrådiga och osäkra.Kanske pga de har har gjort så mycket fel på senare tid.Det är lätt att tappa orientering när man gör det ena allvarliga felet efter det andra.Säger jag Reinfeldt så förstår de flesta vad jag menar.Det kanske allra bästa exemplet på en politiker som gick vilse i sig själv.Han hamnar i klubben med katastrofala samhällsbyggare som Lenin och Hitler.

   Gilla

 3. Hela den Svenska välfärden bygger på att ta från hedliga och ärliga arbetarna för att finansiera is terrorister och deras barn. Se till att domstolarna garanterar att våldtäktsmännen får stanna i Sverige.
  Svenska folket behöver terrorister .mördare och barn rånare.
  Undrar vad det är för parasiter som angripit politikernas och våra jurstershjärnor.
  Att politikerna är helt ute och cyklar. Det vet varenda en .
  Totalt obegripliga beslut.
  Undrar vilken miljonär som mutat politikerna nu

  Gillad av 1 person

  1. En sak i det hela är att småfolket har fått mindre pengar att dela på och det är alltid den lilla människan som först får känna på när klyftorna ökar.Jag är ingen större vän av ren kommunism men just nu är det vänstern som driver en utjämningspolitik.Som jag i tidigare inlägg skrivit så är det ren och skär roffarkapitalism som gör att färre äger mer.Jag säger som Malin Björk(V)-Det är folkets tur nu.Marknadsliberalismen som pågått i trettio år har gjort det sakta sämre för vanligt folk.Hur vanliga arbetare öh kan komma på tanken kan stödja en högerpiolitik övergår mitt förstånd.Hade man givit vänstersidan ordentligt stöd i valet hade vi sluppit mycken ondska från Mp,C och L.Det gäller att rösta rätt i EU-valet så att det faktiskt blir folkets tur nu!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s