Rädda Barnen utöver påtryckningar på regeringen – IS-barnen ska hem och dessutom gör hjälptelefonen comeback

Idag hölls ett möte mellan regeringen och Rädda Barnen angående IS-barnens vara eller icke vara, där inrikesminister Mikael Damberg (S) och barnminister Åsa Lindhagen (MP) deltog. Dessutom medverkade även en representant för Utrikesdepartementet

Rädda barnen har tidigare kritiserat regeringen för att inte agera för barnens bästa och i ett öppet brev har man krävt att regeringen ska säkerställa att alla barn ska få nödvändiga handlingar, exempelvis pass, för att kunna ta sig hem till Sverige.

Efter mötet var Rädda barnens Sverigechef Ola Mattsson positiv och menar att det nu tycks finnas en stor samsyn med regeringen.
-”Vi uppfattar det som att de nu har samma ambition som vi har, att de här barnen ska tas hem till Sverige. Vi är angelägna om att det ska göras så fort det bara är möjligt, för situationen i de här lägren är väldigt, väldigt allvarlig. Man måste agera skyndsamt och det behövs även andra åtgärder, till exempel en stödtelefon. Vi drev tidigare orostelefonen mot våldsbejakande extremism på uppdrag av regeringen och vi ser ett stort behov av den typen av verksamhet även nu. Det finns personer, inte minst anhöriga, som av rädsla för myndigheter behöver någon annan stans att vända sig.”

Jösses, ska Mona Sahlins gamla telefonprojekt väckas till liv igen, man tror inte sina ögon! Återigen måste jag ifrågasätta om regeringen har gjort en konsekvensanalys? Med facit i hand vet vi nämligen att det inte hjälpte ett jota med orostelefonen och jihadister frodades som aldrig förr i radikala miljöer samt reste sedermera iväg för att strida för IS. Vi har så många radikala extremister i Sverige att Säpo tappat räkningen och den där telefonlinjen hjälpte föga att motarbeta detta.

Ett telefonnummer för oroliga anhöriga lär inte hjälpa när dessa barn börjar lacka ur! Men Ola Mattsson och Mikael Damberg vet tydligen vad de pratar om och vad Sverige tidigare misslyckats med under långt tid ska man tydligen fixa nu, trots såväl resursbrist som finansiella muskler.

Ibland får jag känslan av att svenska folket är labbråttor i ett dåligt experiment… synd bara att man tvingas deltaga i galenskaperna med bakbundna händer!

https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/GGrgBV/regeringen-pa-vag-att-ta-hem-is-barnen?fbclid=IwAR37aYf0bI4jjS1X0sxpd0xIrROvWQXvQs_Zhcvt40X_x2yPHJu22wCZ2CM

telefon.jpg

 

2 reaktioner till “Rädda Barnen utöver påtryckningar på regeringen – IS-barnen ska hem och dessutom gör hjälptelefonen comeback

 1. Man undrar
  Om jag skulle flytta utomlands med mina barn. Och skadat. plundrat och gjort massa vidriga saker mot andra människor.
  Skulle politiker hämta hem mina barn och min?
  Nej
  Varför skulle de det?
  När du själv åkt i väg med din familj och du blir dödad eller sätts i fängelse .så är inte Sverige ansvarig för dina beslut och det strider mot det fria valet. vi har rätt att flytta vart vi vill och politikerna får inte hämta (hem)oss.
  Så varför ska man ta hem is anhängarnas barn och garanterat deras anhöriga.
  Politikerna väntar tills motståndet minskar och sen tar man hem hela familjen.
  Hur många Svenskars liv det kommer att kosta är det igen som vet.
  Att vi har så många organisationer som inte ser till Sverige bästa, är pga deras höga arvode för att hjälpa människor i utlandet. Har rädda barnen sett hur barnen i Sverige har det?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s