Morden mot vita lantbrukare i Sydafrika pågår i det tysta och svensk mainstreammedia skriver inte ett ord

Det har under lång tid pågått en mordvåg med rasistiska inslag mot vita farmare och deras familjer i Sydafrika, men av någon anledning anser inte svensk gammelmedia att detta är något som man ska upplysa svenska folket om. Det räcker med en enkel Googlesökning för att se att ingen svensk mainstreammedia lägger någon vikt på dessa horribla händelser som verkar ske på daglig basis (se länk till Facebooksida längst ned som verkar lägga upp alla attacker som sker).
 
Jag brukar inte skriva om det eftersom det finns otaliga attacker, men efter att ha läst om denna hänsynslösa attack mot ett oskyldigt barn som skedde den 18 april, kände jag att det är dags att belysa problemet och uppmana svensk media att börja berätta vad som händer oskyldiga familjer i Sydafrika.
 
Attacken skedde för några dagar sedan, tidigt på morgonen i Vyfhoek-området i den nordvästra provinsen.
 
47-årige Mario Coetzee och hans 9-årige son Marlu samt Coetzee’s mor skadades svårt under attacken. Marlu fick svåra ansiktsskador och kommer att behöva genomgå plastikkirurgi för att återställa ansiktet. Mario blev svårt skadad och ligger i koma tack vare sin allvarliga huvudskada.
 
Marlus 7-åriga syster Marizè har blivit traumatiserad av den våldsamma  attacken på hennes far och bror som hon bevittnade.
 
De två mörkhyade förövarna bröt sig in i huset genom ett köksfönster och tog sig därefter till huvudsovrummet där Mario sov tillsammans med barnen, där man började misshandla fadern och sonen.
 
Marios föräldrar befann sig också i huset vid attacken och den gamla kvinnan blev slagen i huvudet av en av förövarna innan de flydde genom ett fönster.
 
Polisen har inga misstänkta och klassificerar attacken som ett ”rån” fast ingenting togs från deras hem.
 
Det här var bara ett exempel i mängden och mord, misshandel, rån samt gisslantagningar är vardag för många vita farmare och deras familjer i Sydafrika, samtidigt som de känner att de inte får stöd från regeringen. Om omvärlden uppmärksammade dessa brutala attacker mer så kanske trycket skulle åka på regeringen att agera!
 
 

En reaktion till “Morden mot vita lantbrukare i Sydafrika pågår i det tysta och svensk mainstreammedia skriver inte ett ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s