Kan Frankrike så kan väl Sverige?

Fransk domstol avslog idag kraven från en kvinna i Syrien om att få komma hem till Frankrike med sina barn, som är anhöriga till en fransk extremist som stridit i Syrien.

Dorothee Maquere är hustru till den franska extremisten Jean-Michel Clain, som dödades tidigare i år och de har fem barn tillsammans. Domstolen anser att en domare inte kan bestämma i saken eftersom det involverar förhandlingar med utländska myndigheter. Domstolen (Conseil d’Etat) skrev bland annat i sitt beslut att man avslår kraven om repatriering av franska medborgare och deras barn som nu befinner sig i Syrien.

Franska myndigheter deklarerade redan i februari att man inte ämnar följa den amerikanska presidenten Donald Trumps uppmaning om att väst måste repatriera hundratals IS-extremister från Syrien, men tillade att man kommer att göra en bedömning från fall till fall.

Man hade önskat att även Sveriges regering vågat sätta ned foten och helt enkelt vägra repatriera såväl IS-krigare som IS-barn, men tyvärr är det en alltför ”inhuman” tanke för våra makthavare och dessutom pallar man inte trycket från vänsterlobbyn.

Men nu ska vi inte vara så negativa – Sverige har redan gigantiska problem att tampas med, så vad gör det för skada om det kommer ytterligare några hundra extremister och deras indoktrinerade avkommor? Ju fler, desto trevligare!

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2019/04/23/France-rejects-Syria-based-French-extremists-repatriation-demands.html

france

En reaktion till “Kan Frankrike så kan väl Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s