Le Pen vädrar morgonluft och har fått nog av EU:s stormaktsvälde – uppmanar fransmännen att sansa sig

I en intervju med den tyska tidningen Die Welt deklarerade Marie Le Pen, partiordförande för National Rally, att Frankrike inte kan fortsätta stödja EU-väldet och hon kritiserade hur pengarna som kommer från EU:s sammanhållningsfond, som riktar sig till medlemsstater vars bruttonationalinkomst (BNI) per invånare understiger 90% av genomsnittet i EU och syftar till att minska ekonomiska och sociala skillnader samt främja hållbar utveckling, används
-”Jag tycker att vi betalar för mycket pengar. Fransmännen kan inte stödja det här längre – vi måste komma till sans. Idag är vi mitt i en process som håller på att förvandla EU till ett stormaktsvälde.”

Tidigare var Le Pens parti relativt isolerade i EU, men det är något som radikalt förändrats från en dag till en annan.
-”I Europa har en politisk rörelse skapats som delar vår övertygelse och vissa av dem är i ledande position som till exempel i Italien, Österrike, Polen och Ungern. Vid varje val får vår rörelse, som avvisar det nuvarande sättet som EU fungerar, mer och mer stöd så vi har nu möjlighet att ändra den organisationen inifrån.”

Vid opinionsundersökningar inför EU-valet i maj, är Le Pens Rassemblement National för närvarande bara några procentenheter bakom president Emmanuel Macrons parti, vilket gör den till den näst starkaste styrkan i Frankrike.

National Rally-manifestet lyder: ”För första gången kan Europaparlamentet bli den plats där förändring utförs om en allians av nationella och populära partier får råda.”

Le Pen avser att bilda en ny supergrupp av ledamöter tillsammans med den italienska vice premiärministern Matteo Salvini efter parlamentets val i maj, en grupp där även österrikiska FPÖ samt Sannfinländarna och Dansk Folkeparti anslutit sig.

Sverigedemokraterna har däremot gett gruppen kalla handen och försöker inbilla väljarna att de kan ändra EU inifrån genom att vara med i den grupp som huserar deras meningsmotståndare, vilket inte alls framstår som särskilt logiskt. De lär således behöva ett stort rungande ”lycka till”!

Jag noterar också att Kristina Winberg och Peter Lundgren fortfarande inte har bemött anklagelserna i rapporten ”SD i EU”, som jag tidigare skrivit om. Men det är trots allt några veckor kvar till valet, så om de vill framstå som någorlunda seriösa så borde en replik publiceras inom kort.

https://www.express.co.uk/news/world/1117457/france-news-marine-le-pen-european-union-elections-2019

le pen

3 reaktioner till “Le Pen vädrar morgonluft och har fått nog av EU:s stormaktsvälde – uppmanar fransmännen att sansa sig

  1. Nästan hälften av eu’s budget går till bidrag inom livsmedelssektorn.Fram till och med 2011 var det offentligt vilka bidragstagarna var och det var inte inte primärproducenterna som fick största delen men däremot välmående och stora företag som tex Arla,Danisco,Danisch Crown.Det är inte rimligt att redan ekonomiskt starka företag skall leva på bidrag.Det pågår en reform inom CAP som syftar till att överföra ännu mera av cap’s budget från bönderna till storföretagen. Bland andra Centern stödjer ju förslsget om att Sverige skall betala ytterligare 15 miljarder till Eu.Det är inte rimligt på långa vägar enbart för att gynna välmående storföretag.Låt pengarna stanna och arbeta i Sverige utan omväg till Bryssel.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s