Splittringen är fundamental

I en tid där polariseringen redan är maxad fortsätter hatet mellan olika grupperingar att flöda och terrorattacken i Sri Lanka verkar ha gett nytt bränsle.

Det leder tyvärr inte till enighet, utan splittrar bara ännu mer och vi kommer allt längre ifrån en lösning. Men jag förstår att detta passar våra ledare som handen i handsken för om det blir en lösning behövs varken politiker, EU, FN eller liknande organisationer.

Polarisering är ett utmärkt verktyg för att se till att vi har fullt upp med konflikter istället för att se vad makteliten sysslar med. Klimatdebatten är ett bra exempel som bara finns till av den anledningen.

När ska vi lära oss?

3 reaktioner till “Splittringen är fundamental

  1. Det ligger nog någonting i ditt resonemang, man ska aldrig vara för snabb att dra förhastade slutsatser.
    Vettigt att du kopplar av med någonting annat också, bli inte utbränd eller fanatisk.

    Gilla

  2. ”fortsätter hatet mellan olika grupperingar att flöda” Det är sant. Och den förfalskade retoriken flödar genom MSM media. Moské terroristen i NZ har framställts som högerextremist och antimuslim, läser man hans manifest, vilket censuren på NZ nu har förbjudit genom att klassa det som ”objectional material”, den som bara läser manifestet begår alltså ett brott nu, så finner man att han hyllar bland annat Turkiet, och Turkiet är 98% muslimskt. Det är MSM media som leder att skapa dessa motsättningar med ”agendasättande journalistik”. Vad som händer är en nästan exakt upprepning av vad som hände i Kina under demokratin Kina mellan 1912 och 1949, journalister som slugt hetsar olika religiösa, etniska och genetiska grupper mot varandra. Det misstaget kostade 100 miljoner liv. Kina lärde sig läxan. Idag tillåter man inte att yttrandefriheten används för de provokationer, falska nyheter, drev, och förföljelser som svenska MSM glatt ägnar sig åt. Samtidigt ylar svenska journalister om censur och etniska och religiösa förföljelser när Kina med AI identifierar och stoppar individuella terrorister och extremister innan dom dödar folk som på Drottninggatan, i Christchurch, eller Sri Lanka. ”När ska vi lära oss?”. I Kina kostade det 100 miljoner liv innan dom lärde sig, hur många kommer det att kosta på andra ställen. Sverige – nästa Sri Lanka?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s