Det är uppenbarligen många som vill att vi ska hata varandra

Efter attacken i Sri Lanka som hittills skördat 290 dödsoffer, varav flera från Danmark och England, har jag noterat att vissa skribenter ifrågasatt varför mediabevakningen och fördömandena av attacken uteblivit och man vill gärna dra paralleller till att det skulle grunda sig i att det är kristna offer, vilket inte värderas lika högt.

Jag undrar dock på vad de baserar dessa påståenden, eftersom Sri Lanka-attacken fortfarande toppar såväl svensk som internationell media – det ligger till och med överst i flera arabisk tidningar. Fördömanden har också skett, till och med från Stefan Löfvén, dessutom har såväl den brittiska som den danska drottningen framfört sina kondoleanser. Så jag kan verkligen inte kännas vid att denna händelse på något sätt skulle negligeras och jag tolkar utspelen som att man aktivt vill öka polariseringen mellan olika grupper, istället för att försöka mötas på mitten.

Något jag däremot saknar, är fördömanden från muslimska organisationer i Sverige och på till exempel Sveriges Förenade-Muslimer, respektive Sveriges Unga Muslimers Facebooksidor finns det inte något inlägg som berör attacken. SUM har däremot skrivit om attacken mot moskén i Nya Zeeland och publicerat en intervju med Rashid Musa, som belyser att islamofobin är grundorsaken till dådet. Jag har skrivit till båda organisationerna och ifrågasatt varför man inte fördömt attacken, men jag har inga förväntningar på att få ett konkret svar.

Den kristna världen bildade enad front tillsammans med muslimerna vid moskéattacken på NZ, men det är tydligen för mycket begärt att förvänta sig det motsatta. I min värld hade det varit på sin plats att en ledande imam i Sverige direkt gått ut och fördömt attacken, men jag kanske har missat det?!

I grund och botten är det näst intill omöjligt att lösa landets problem när invånarna är så pass polariserade att man har en avgrund mellan sig samtidigt som båda lägren hetsas mot varandra. Mitt emellan står ett gäng handfallna politiker som inte har en susning om vad de ska ta sig till, varför den väl beprövade strutsmetoden återanvänds om och om igen.

En klok person har sagt att världsfred endast kan uppnås när världens folk förenas – oavsett religion, hudfärg och politisk färgning samt står enade mot globalismen som frodas av konflikter och misär. Jag har dock svårt att se att det någonsin kommer att ske – åtminstone inte under min livstid.

bee

 

8 reaktioner till “Det är uppenbarligen många som vill att vi ska hata varandra

 1. Finns det något enda exempel på att en nations befolkning har enats med fredliga metoder? Inbördeskriget i Amerika,halshuggningar och huvud på pålar när Skåningarna skulle införlivas med skitsverige är bra exempel på att våld är en effektiv metod.Kanske också den enda fungerande?

  Gillad av 1 person

  1. Ber om ursäkt för ett långt inlägg. Det finns det faktiskt, och det exemplet heter Kina. Kina må vara en enda stat, men det består av hundratals folk, etniska grupper och genetiskt olika. Kejsardömet föll sönder 1911, och 1912 bildades demokratin Kina, första allmänna valet hölls i november 1913. Man hade full yttrandefrihet och fria media. Journalister, men även religiösa fanatiker, bokförläggare och konstnärer hetsade de många folken mot varandra, det blev åtskilliga inbördeskrig. Om ni vill veta hur det var, ta en titt på Sverige just nu, men utan polis. Mao tog totalitär kontroll av alltihopa 1949, det blev oändligt mycket bättre, men som vi vet absolut inte bra. DengXiaoping tog kontroll 1978, och därefter har man lyckats fredligt ena nationen, men det tog 35 år, var inte utan problem, men utan krig. Sveriges stora problem är liksom en gång Kinas främst journalisterna. Wolodarski sitter just nu och gnäller att alla har blivit tysta. Den finns en orsak. Vi vill inte utsättas för vad Niklas Orrenius (DN) kallat ”normala journalistiska metoder”, alltså att journalister gör ”hembesök” och trakasserar folk i deras hem, glor genom fönstren, bankar på rutorna, står och skriker utanför och lämnar lappar i brevlådan, eller gör personliga uthängningar och trakasserier i sina stora media med många läsare. Att bli utsatta för journalister som trakasserar, ofredar, och förföljer familjemedlemmar, grannar, vänner, arbetsgivare, organisationer, allt för att tysta och ofreda och sedan kallar det ”granskning. ”Kill the chicken to scare the monkeys”. Håll klaffen, annar blir du nästa till media giljotinen. Jag är även obehagligt medveten om journalistmobbningen av Benny Fredriksson, som ju som bekant mobbades till självmord av journalister – helt lagligt. Andra varnande händelser är åtskilliga mystiska plötsliga dödsfall som Udo Ulfkotte eller den svenska folkjournalisten Bechir Rabani, samt den hänsynslösa råa framfarten av personer som Robert Aschberg, som dessutom är knuten till de statliga medieföretagen och den välkända våldsbejakande, radikala grupperingen och sekten, EXPO/RG/AFA. Dessutom har vi den åbergska näthatsgranskaren. Ett exempel är när man vilt bombade IS/ISIS i Syrien och 100 tusentals oskyldiga civila strök med, då skrev journalisterna om att bekämpa ondskan och en terrorstat. När Kina bekämpar samma IS/ISIS med fredliga metoder i Xinjiang, då kallar journalisterna det fängsla utan rättegång, etniska och religiösa förföljelser, varför hette det inte så i Syrien. Kina lyckades därför att man slog ner på destruktiva extremister, terrorister och aktivister, även med tagen titel av journalist. Vi får se hur det går för Sverige. Det ser inte bra ut. Valet för Sverige är Sri Lanka modellen, eller Kina modellen.

   Gilla

   1. Hur kan du påstå att Kina är ett bra exempel???
    Hur håller Kina ihop sina olika befolkningsgrupper? med brutal våld!
    Och det blev oändligt bättre under Mao??? Fråga; hur många dog under Mao? Man gissa på 100 miljoner. Hur mångas liv blev total förstörd pga av Maoismen? Går inte ens att räkna!
    Kina lyckades för att man slåg och slår ner på ALLA som inte lyder, med alla möjliga medel, men knappast med fredliga medel som kaffe och bullar. Våld, press, fängslen, social isolation, hot mot familj och vänner m.m.

    Valet för Sverige är mycket enklare; nationalism eller globalism med allt som tillhör.

    Gilla

 2. Man kan inte förena ALLA oavsett etnicitet, religion eller status.
  Det är omöjligt. Människan tänker och känner alltid i stam-kontext. från det allra första början så var det stammen, med familjen i minsta formen, som gjorde att man överlevde och det var andra stammar eller sorter som hotade ens existens.

  Och det är exakt därför att globalismen aldrig kan fungera. Globalismen i form av ett folk med samma tro, ekonomi eller kultur. Vi är inte lika!! Och kommer aldrig att bli det heller.
  Den man kan åstadkomma är att skapa kontinuerligt kaos och krig, som gör det möjligt för en styrande elit att öka och behålla makten. Och kaos och krig skapar men precis genom att använda detta stam-instinkt.
  Och Sveriges ledande politiker jobbar helt medveten för och med det med andra bakom kulisserna som styr dem. Det är därför familjen blev avvecklad i Sverige. Det är därför att obegränsad invandring av icke-kompatibla kulturer drogs igång. Det Svenska samhället bl.a. ska totalförstöras genom en allt större splittring, med alla möjliga medel, mellan grupper.
  Söndra och härska.

  Gilla

  1. Att människan känner i stam-kontext är helt sant. Däremot kan stammarna leva sida vid sida fredligt, Singapore, Nya Zeeland och Kina har bevisat det. Håller med, globalismen, multikulturalismen, integrationen kan aldrig fungera. Många har provat, och misslyckats kapitalt, Kina är en av dem. Det var det Mao Zedong försökte göra med Kulturrevolutionen, Kina skall bli ett rike, ett folk, med ett språk, ingen religion, och en kultur. Det gick inte – som vi vet. Idag försöker Sverige och EU samma sak.

   Gilla

   1. Stammarna kan inte leva fredligt sida vid sida. I alla fall inte länge. De blir större, områdets gränserna kommer närmare och närmare och för eller senare blir det bråk pga resursbrist eller pga fundamentalt olika sociala eller religiösa system.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s