Det liknar alltmer hatretorik framför sunt förnuft

Hur gör man för att få ett nytt Facebook-flöde? Det står mig nämligen upp i halsen att läsa om Sri Lanka-attacken som nu används för att sprida hat mot muslimer.

Det krävs att Stefan Löfven ska hålla presskonferens och svensk media får kritik för att de inte skrivit om att det är muslimska extremister som ligger bakom attacken, trots att det inte bekräftats av Sri Lankas regering förrän nu på förmiddagen. I det stora hela dras paralleller till terrorattacken på Nya Zeeland och att muslimer sätts på piedestal, medan kristna negligeras av såväl media som politiker.

Visst finns det fog att ifrågasätta varför Christchurch-attacken fick så stor uppmärksamhet, men inte i den omfattningen som nu sker. Finns det verkligen inget annat att skriva om och måste alla skriva om samma sak i ankdammen Sverige?

Det som sker nu är att våra meningsmotståndare får vatten på sin kvarn, för det här framstår mer som hatretorik än sunt förnuft!

Stefan Löfven har fördömt attacken och det är enligt mitt tycke helt ok att han inte hållit en presskonferens, eftersom det inte fanns några svenska offer. Det sker terrorattacker i världen dagligen – t.ex. igår i Riyadh där IS låg bakom och även ett dåd i Afghanistan. Ska Löfven hålla en presskonferens varje gång det sker en terrorattack i världen eller var ska vi dra gränsen?

Alla muslimer är inte fundamentalister som vill döda alla ”otrogna”, men det är precis det budskap som sprids tillsammans med uppmaningen att islam ska förbjudas i Europa.

Jag tänker inte sälla mig till er som propagerar för detta. Tidigare har vi kunnat leva sida vid sida i ömsesidig respekt och även om det just nu framstår som omöjligt, är det ändå något vi måste sträva efter. Att förbjuda enskilda religioner och kasta ut människor från landet är inte logiskt och än mindre genomförbart.

Vi löser inga problem genom att hetsa mot islam och uppvigla till hat! Istället bidrager det till ökad polarisering och ett splittrat land är utmärkt för de som ska styra.

Det är våra politiker som har försatt oss i den här situationen och om vi vill rädda landet så är det våra makthavare som vi ska ställa krav på samtidigt som de i sin tur bör ha en bättre dialog med muslimska organisationer och förmedla rätt budskap om vad som gäller om man vill bo i Sverige. Således bör man kanalisera ilskan åt rätt håll.

Jag vill arbeta för att bekämpa radikal islam, hederskultur och kvinnoförtryck, men jag kommer aldrig att sluta respektera andra människor oavsett religion, etnicitet eller politisk åskådning!

4 reaktioner till “Det liknar alltmer hatretorik framför sunt förnuft

 1. Kanske borde du skaffa en Koran, Hadith och Sira och läsa själv vad som står skrivit där. Fråga en imam, spelar ingen roll vilken, om hur dessa ska tolkas. Vill du börja med korta versionen; Why I am not a muslim av Ibn Warraq ger en bra bild.
  Och om du verkligen tror att det går att leva tillsammans med muslimer och skapa ett samhälle tillsammans, åk till europeiska fastlandet och fråga de som lever där och har försökt. Jag kan redan berätta att det var och är ett enda stort misslyckandet. De blir aldrig en del av samhället. Aldrig! Islam hör inte hemma i Europa om man vill ha ett Europa som fungerar som civilisation och kultur.

  Gilla

 2. Inte ställer sig muslimerna med en bibel eller ett kors i handen för att hedra terrorns katolska offren.
  Att Europeiska kvinnor tar på sig slöja för att hedra terrorns muslimska offren. Är inget annat än än underkasta sig
  Själva. Och att kränka alla de miljontals kvinnor som offrat sig för kvinnornas rättigheter.

  Gilla

 3. Den här kommentaren är egentligen för ”Saudiarabien skyddar inte….” för jag kan inte få kommentarerna att fungera där. ”att fortsätta att följa upp terroristelement som hotar säkerheten och stabiliteten i landet” Sant. Sverige har väldigt mycket att lära. I Sverige skyddar man potentiella terrorister och supporters genom att referera till deras ”mänskliga rättigheter” och att betrakta dom som ”flyktingar”. I Sverige massövervakar man alla, och först efter att terroristerna har antingen haft ihjäl människor, försökt eller kommit långt i förberedelserna, då agerar man post eventum, efter det har hänt. Saudi agerar öppet och kraftfullt, Kina har kommit så långt att man agerar ante eventum, alltså innan det hänt. AI patrullerar webben och identifierar potentiellt farliga individer, då söker man upp dom och tar reda på om dom är farlige för samhället. Om så är fallet interneras dom för avradikalisering. ”Hänga med” sympatisörer omskolas. Inga dör i kyrkor, hotell, moskéer, eller Drottninggator, man förebygger. Inga ChCh, Sri Lanka eller Drottninggatan händelser vilka förebyggs. Malaysia har just infört en max tioårigt fängelsestraff för journalister som sprider fejknyheter, Singapore likaså, 10 år i fängelse eller en halv miljon i böter. Kina har haft liknade lagar i över 2,000 år. Vi behöver detta i Sverige att bekämpa de som missbrukar yttrandefriheten. NB. Att patrullera webben är inte samma sak som den svenska massövervakningen där all data om alla lagras och analyseras. Datalagringsdirektivet. ”Patrullera” betyder att fokusera enbart på farliga individer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s