Om jag blundar tillräckligt hårt så kanske…

Det hör som bekant inte till vanligheterna att jag går på date, men idag fick jag till det och var på besök i Malmös finare delar. Även om vi hade samma politiska uppfattning så kunde jag inte undgå att notera att han ansåg att han minsann bodde i ett trygg område och att det inte fanns på kartan att den grova kriminaliteten skulle hitta dit. Argument som ”de bor inte här, så vad ska de då här att göra, det finns ingen anledning alls för dem att vara här” och ”det har blivit lite bättre, det var länge sedan det skedde några våldtäkter i Malmö” samt ”det är klaner som krigar mot varandra och det har inget med oss att göra” gav mig en liten näsbränna. Jag tenderar nämligen att ibland få för mig att fler håller på att vakna upp, särskilt när det blir allt mer uppenbart att de svenska kommunerna är bankrutt och kriminaliteten utom kontroll, men i själva verket är vi dock inte i närheten av något kollektivt uppvaknande utan en stor del av svenska folket fortsätter att må bra och gå med skygglappar på som hindrar dem från att bli medvetna om att landet för varje dag närmar sig en kollaps.

Alldeles för många har det fortfarande för bra och det krävs tyvärr att vi måste falla bra mycket längre innan vi slår rejält i marken. Under tiden kanske man bara ska försöka att inte bry sig och låta livet ha sin gång.

Eko-Greta är på världens löpsedlar ikväll, där hon gråter en tår för klimatet och får allt från politiker till hollywoodkändisar att känna hybris – det är väl jättebra att hon får med sig människor så att de åtminstone kan bry sig om något annat än sig själva. Greta for president!

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson följer nu i Stefan Löfvéns fotspår och basunerade ut tidigare idag att Sverige har ett ansvar för att ta hem IS-barnen, så lika bra att vi nu faller till föga och tycker som politikerna vill. Historierna om terrorsektens grymheter är ändå rejält överdrivna – en tidningsanka helt enkelt!

Notre Dame-katedralen stod igår i lågor och det är många som noterat att ett visst klientel gjort smileys på tidningarnas nyhetsartiklar och någon hade dessutom fångat några personer på bild vid avspärrningarna som skrattade. Det är tur att bland annat brittisk media kan upplysa oss om att det bara är nynazister som utnyttjar den här händelsen för att sprida hat mot muslimer. Till och med den brittiska journalisten Katie Hopkins kvalar nu in i den ”högerextrema gruppen”. Fy för alla som sprider denna högerpopulistiska dynga – make love not war!

Fick dessutom klart för mig idag att vi inte alls ska klaga över våra höga skatter – det räcker att blicka över sundet så ligger vi i lä och även där har man politiker som spenderar skattemedel på helt fel saker. Vi kan därför inte längre anse oss ha ensamrätt på tesen vad f**n får jag.

Jag ska starkt överväga att bara glida med hädanefter och liksom go with the flow… jag menar det som sker det sker och det kommer på allvar visa sig först när mina barn växt upp, så varför lägga ned så mycket tid på det nu?!

Hakuna matata – inga bekymmer!

rest.jpg

Annonser

10 reaktioner till “Om jag blundar tillräckligt hårt så kanske…

 1. Det gäller att hålla uppe skenet så att det fina området inte får dåligt rykte och banken kommer för att kräva amortering i takt med minskad säkerhet för lånen.Det finns inte längre fina områden i Malmö.
  Grattis till att kärlek ev.checkat in! Är hen obildbar så har du ett omöjligt arbete framför dig att öppna ögonen på hen.

  Gilla

 2. Notre Dame, detta är klart så långt:
  • Branden startade ~45 minuter efter att sista renoveringsarbetare (deras chef) lämnat platsen.
  • Fransk media menade tidigt att felaktiga elverktyg var orsaken till branden, trots att det inte fanns någon el i närheten. Inte ens ‘bygg-el’ …
  • Branden startade på en ekbalk, 1×1 fot stor i tvärsnitt, något som inte brinner så lätt …
  • Polisen fann snabbt en övergiven och felparkerad bil utan registreringskyltar direkt utanför N.D. Bakom bilen låg en tömd gasbehållare och i bagaget fann de ytterligare sex stycken. De fick tag på ägaren till bilen via dess VIN-nummer och det visade sig att denne var tidigare välkänd i det franska juridiska systemet.

  Enbart i år har över 1000 attentat mot franska kyrkor genomförts, där det handlat om klotter, vandalism och bränder. I genomsnitt blir två kyrkor/helgedomar utsatta varje dag.

  Det stannar inte där, då franska staten förra månaden med hjälp av polis, handgripligen drog ut en präst och hans församling ut ur det kända kapellet St Martin. Det skall nu bli en parkeringsplats där. Detta är inte första gången franska staten konfiskerar något religiöst relaterat. Byggnadstillstånd för moskéer lämnas mer eller mindre villkorslöst.

  Samtidigt som detta sker, så börjar det komma fram information om att liknande händelseförlopp sker i Tyskland. Tendenser finns även i andra europeiska länder, som Storbritannien, där London styrs sedan några år utav en muslimsk borgmästare.

  Är det någon som missat trenden och vad politikerna ägnar sig åt (De är dock inte intelligenta nog att inse att det i slutänden kommer att drabba dem själva …)

  Gillad av 1 person

   1. Jag förstår varför du inte släppte fram två av mina kommentarer här. Dock berörde min ursprungliga kommentar inte några konspirationsteorier, utan specifik fakta som tas upp. Det framgår om man läser vad som faktiskt är skrivet i det som jag länkade. Har själv gammal vana att sovra bland det jag läser och utesluta sådant sådant som är i strid med t.ex. naturlagarna. Alla gör dock inte det, utan tolkar ofta utifrån förutfattade meningar. (Det kritiskt tänkandet kanske finns närvarande, men inte i tillräcklig mängd och/eller med bristande förkunskaper.)

    I exemplet med träbalken, så spelar det ingen roll vad offentliga personer säger, än mindre MSM idag (det är många som ertappats med att ljuga de senaste åren, när de skall förklara ett händelseförlopp …), då det faktiskt är svårt att få hårt/kompakt trä att brinna utan ‘hjälpmedel’. Speciellt med tanke på hur snabbt det spred sig. Ek användes inte förr för eldning just av den anledningen. Det finns lämpligare träslag för ändamålet. Ek är dock mycket lämpligt som byggmaterial. Frånvaron av el bekräftade chefen för renoveringen, vilket du har skrivit om.

    Gilla

  1. Det kan vara något sådant som ligger bakom. Man får verkligen hoppas på att en ärlig utredning vill och kommer att söka efter sambanden och orsaken till eldsvådan. Sedan kan det vara svårt att bevisa av många olika orsaker.

   Gilla

 3. Det kan vara något sådant som ligger bakom. Man får verkligen hoppas på att en ärlig utredning vill och kommer att söka efter sambanden och orsaken till eldsvådan. Sedan kan det vara svårt att bevisa av många olika orsaker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s