Hur lätt är det att avprogrammera ett barn som indoktrinerats i läran att alla människor som njuter av frihet ska dö?

Vartefter dagarna går närmar vi oss det oåterkalleliga beslutet om IS-barnen och eftersom både Löfvén och Wallström sagt att terroristernas avkommor ska tas hem samtidigt som diverse organisationer och journalister backar upp dem med snyfthistorier och bilder på utmärglade barn, så är det väl i princip klart nu och jag är förvånad över att de inte har börjat flyga hem dem ännu.

Trots att media gör sitt bästa för att indoktrinera folket på bästa sätt, så finns det ett aber som ligger och gnager hos de flesta svenskar just nu – nämligen hur dessa programmerade mördarmaskiner ska kunna fungera i ett svenskt samhälle och hur stor säkerhetsrisken är.

Igår delade jag en video från det arabiska nyhetsmediet Al Arabiya som intervjuat en IS-terrorist samt fått access att filma från ruinerna av det IS-kontrollerade området i Baghouz. Idag fortsätter de sin reportageserie ”Face to face with ISIS”, genom att fokusera på barnen och genom olika intervjuer med pojkar så får man en obehaglig inblick i hur terrororganisationen hjärntvättat barnen.

Pojkarna är i åldrarna 13-15 år och berättar att de togs till träningslägren av sina fäder, där man lärde sig att hantera vapen samt döda människor, ta skydd vid flyganfall, utföra självmordsdåd samt studera sharia.

Om man vägrade studera sharia fick man hårda straff. En av pojkarna berättar att han personligen aldrig behövde halshugga någon i fält, men däremot fick han vara den som samlade ihop de avhuggna huvudena. En annan pojke säger att han under sina fyra år i IS aldrig såg kvinnor eftersom alla var täckta i svart och inte hade någon frihet alls.

Huvudsyftet med shariastudierna var att hamra in budskapet att alla människor som inte är IS måste man hata och inte vara vänner med, de som inte är IS är otrogna och måste dö, alla som inte ber eller fastar är hedningar och måste dö, om en kvinna inte bär hijab ska hon pryglas, människor som njuter av frihet ska dö.

När de pratar med pojkarna och frågar hur de tänker nu när de varit på ett rehabcenter ett tag, säger de precis det som vi vill höra – det vill säga det var fel som IS gjorde, man ska inte ha sexslavar, kvinnor är lika mycket värda som män och alla ska få leva i frihet.

Men hur kan vi lita på att de är avprogrammerade på riktigt? Vad är det som säger att de inte triggas igång om några år? Det är riktigt obehagligt eftersom man inte vet och det är en rejäl chansning. Frågan Sverige bör ställa sig är också om vi har resurser att ta hand om alla och se till att de avprogrammeras? Psykvården i Sverige är en spillra av sitt forna jag och fungerar inte överhuvudtaget, men i sådana här fall kan man inte slarva och skylla på resursbrist!

Det är en väldigt svår fråga hur man ska hantera dessa barn, för visst har de inte själva valt att gå med i sekten utan blivit ditplacerade av sina föräldrar. Hade det här hänt förr i tiden så hade det inte varit ett problem utan de människor som valt att lämna samhället för att ägna sig åt att mörda, lemlästa och våldtaga människor som vill leva i frihet, skulle aldrig få chansen att återvända oavsett om det var barn till dessa avhoppare. Men på 2000-talet är vi inte längre barbarer och tesen ”öga för öga tand för tand” används inte av civiliserade människor. Ibland undrar jag dock om vi inte är för naiva.

Om vi måste ta tillbaka barnen, borde det vara baserat på ålder -under 10 år är välkomna och resten får vara kvar, men det är inte ”humant” gastar Röda Korset. Omöjlig nöt att knäcka!

Jag tror det slutar med att alla kommer hem och att svenska folket ofrivilligt får deltaga i det här experimentet. Det är bara att hoppas på att de som kommer att vara ansvariga för dessa barn gör sitt jobb till punkt och pricka samt inte är naiva genom att förblindas av att det är ”oskyldiga barn” man har att göra med.

https://english.alarabiya.net/en/features/2019/04/15/Face-to-Face-with-ISIS-Episode-2.html

moha

Annonser

2 reaktioner till “Hur lätt är det att avprogrammera ett barn som indoktrinerats i läran att alla människor som njuter av frihet ska dö?

  1. Det är bra att allmän värnplikt åter har införts.Militären kan det där med att fostra vilsna ungdomar.Där får de blandas med andra unga och tas bort från skadliga miljöer.

    Gilla

  2. Jag anar att Sverige inte har resurser eller ärlig vilja att ta itu med ytterligare utmaningar. Det kan vara klokt att göra en hastig men seriös utvärdering av hur landet har klarat tidigare påtagna utmaningar, jag tror inte att det blir högsta betyg.
    Jag tror inte heller att politikerna förstår vilka stora utmaningar det egentligen är bara det här med asylinvandringen, det är oftast absolut inget fel på de som kommer men utmaningarna är enorma. Och resultatet kan knappast sägas vara bra än så länge, även om det påstås vara lönsamt på lite längre sikt. (För de med engagemang inom vissa branscher kanske. )

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s