Varför är det ingen som driver kravet på att slopa bidragssystemet?

Att påstå att vi har rejäla problem i kölvattnet av den oansvariga migrationspolitiken är ingen överdrift, men det som är uppseendeväckande är att inget parti verkar vilja gå till botten med det som är roten till allt ont – det vill säga det extremt generösa bidragssystemet. Den stora möjligheten att få leva på bidrag resten av livet utan att behöva lyfta ett finger lockar till sig människor från hela världen, varav alltför många saknar skyddsskäl.

Men vem kan klandra alla ekonomiska migranter? Vi hade antagligen gjort samma sak om vi hade varit i samma situation – det är en rejäl guldsits att få regelbundna inbetalningar på sitt konto utan några som helst motprestationer på att man ska kunna språket eller ha ett jobb. Det finns inte ens krav på självförsörjning när hela släkten ska tas hit.

Några man däremot kan klandra är våra styrande politiker – såväl Moderaterna som under Fredrik Reinfeldt försatte landet i kris samt så klart den Socialdemokratiska regeringen som bara fortsatt i samma spår.

Men trots att ämnet debatteras flitigt såväl i riksdagen som i media, så verkar ingen vilja kännas vid kärnproblemet med alltför generösa bidrag. Hade man velat stävja migrationen så hade man lätt kunnat få resultat genom att helt enkelt dra in på bidragen. Då skulle inte lycksökare dras likt flugor till en sockerbit och ta sig över halva jordklotet för att söka asyl just i Sverige – dessutom skulle nog många av dem som redan befinner sig i landet troligen ta sitt pick och pack för att återvända hem eller resa vidare.

Tänk om detta hade gjorts redan för 10 år sedan? Då hade vi kunnat sänka skatterna istället för att höja dem!

Men nu till den intressanta frågan – varför är det inget parti som driver frågan att slopa bidragssystemet? Man kan tycka att både Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna som befinner sig i opposition samt säger sig vilja strama åt invandringen borde lobba för detta, men så är inte fallet. Vad jag vet har SD inte drivit frågan sedan 2016.

Så är alla partier hycklare eller vad är deras agenda? Det blir inte trovärdigt att säga att man vill reglera invandringen när man vet att det är bidragen som är nyckeln till att alla kommer och så är det ändå ingen som vill strypa utflödet av dyrbara skattekronor som vi kunde använt till så mycket annat mer välbehövligt.

Vi vet att vi är en bidragsmagnet och hela världen vet det – migranterna själva till och med skrattar och gör narr av oss för att vi är så naiva! Men jag vägrar att tro att vi har så blåsta makthavare att de inte förstår detta, utan det måste ligga något annat bakom. Ovilja, rädsla eller globalt styrda – oavsett är det riktigt illa och våra barn är de som kommer att få lida mest för denna ignorans och brist på kurage som vi nu ser genomsyra hela det politiska styret!

Vart finns räddningen? Jag vet då inte och medan dagarna går, kommer det fler och fler som kostar oss multum varje år, pengar som vi måste låna ihop och vårt en gång så fina välfärdssystem är numera ett minne blott. Till slut spricker ballongen och först då vaknar den dumma svensken, när det redan är för sent!

#onlyinsweden

clear.png

9 reaktioner till “Varför är det ingen som driver kravet på att slopa bidragssystemet?

 1. Vänsterpartiet. Miljöpartiet Rädda barnen och massor av organisationer. Anser att vi har råd att försörja hela världens latmaskar. Det är bara att tvinga svenska kvinnor och män att jobba till graven. Våra politiker har istället satsat på att ge ekonomiska flyktingarna mer i bidrag än vad våra lågavlönade tjänar. En summa på femtusen kronor mer i bidrag får flyktingarnas familjer. i rena pengar mot en familj, där båda jobbar men en av försörjarna är sjuk eller funktionshindrad.
  Extra jobb som är påhittade jobb . Hålla upp dörren på Swedbank ger man flyktingarna 29000kronor i mån.Och då garanti att stanna. Man använder skattepengar för att se till att illigal flyktingar får stanna och importera sin familj på tio eller tolv personer.
  Varför får man inte ställa krav eller utesluta flyktingarna samtidigt är det helt okej att utesluta canser sjuka. Multi sjuka och funktionshindrade från välfärden. Som betalat skatt på varenda öre de ägt från vaggan till graven.
  Det vidrigaste är att IS terroristernas anhöriga behandlas med respekt och hänsyn. Medan svenska skattebetalare som inte vill stå för notan för terrorister kallas rasister.
  I USA får du inte ta in någon anhörig om du inte tjänar tillräckligt och du blir försöjningsansvarig i 10 år.

  Gillad av 1 person

 2. Mitt i prick som vanligt. Problemet är det som redaktören på bloggen Det Goda Samhället kallar ”det välfärdsindustriella komplexet”. Välfärden har blivit en industri som försörjer tusentals människor. Lägg till det alla konsulter, coacher, lobbyorganisationer, NGOs och gud vet vad som flockas däromkring och också lever på välfärdsindustrin. Som lök på laxen har vi dessutom våra vänsterhängda gammelmedier som ser till att alla håller sig inom åsiktskorridoren. Våra politiker har inte råd att stöta sig med dessa makter.

  Gillad av 1 person

  1. Det är nog också en form av parallellsamhälle i flera avseenden . Både allvar och humor här om det är passande.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s