Ledaren för Muslim World League uppmanar muslimer att besegra extremistpropagandan samt arbeta för fred och harmoni med alla oavsett religion och nationalitet

Den högsta ledaren för Muslim World League (MWL), Mohammed bin Abdulkarim Al-Issa, uttryckte i fredags under en predikan i Grand Moskén i Kazan, Tatarstan, att extremistgrupper enbart är aktiva i stillastående kulturella och sociala miljöer samt att vaksamma muslimer kan besegra extremistpropaganda.

Al-Issa uttryckte att fred och harmoni är den viktigaste garantin för stabilitet och välstånd samt att riktiga muslimer respekterar sammanhållning och lagarna i de länder där de bor, de ska sträva efter harmoni med alla – oavsett religion eller nationalitet.

MWL-chefen, som nyligen besökt Ryssland, varnade för att erinra sig historiska händelser och dra paralleller till en nuvarande situation. Ansvaret för varje historisk era åligger det folk som levt i den.

Al-Issa påvisade också vikten av att förbättra förståelsen för fördelarna för alla, eftersom extremism enbart kan vinna när det råder brist på medvetenhet. Han varnade tillbedjare för konflikt och splittring samt påpekade att den islamiska lagen kräver att man lär av andra såväl som tar lärdomar av historien.

Al-Issa verkar vara en klok man, men tyvärr är det nog allt för få som hörsammar hans uppmaning. Dessutom har muslimer inte bara problem med att anpassa sig till våra samhällen i väst när de flyttar hit, de är dessutom i konflikt med varandra runt om i världen – sunni, shia och ibadis. Hade man praktiserat fred och harmoni samt respekt för andra oavsett religion och nationalitet, så hade den icke-muslimska världen troligtvis respekterat och trott på dessa ord. De har en lång väg att vandra innan det råder harmoni.

http://www.arabnews.com/node/1482051/saudi-arabia

mwl

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s