Det brukar inte hända här…

Igår var det oroligt med både explosioner och skottlossningar på olika platser – en vanlig dag i förorten? Men icke, för kriminaliteten söker sig nu utanför våra så kallade extra utsatta områden och snart går ingen säker.

I natt var det dags för en ny explosion i Malmö, närmare bestämt en detonation på Amiralsgatan, där en ung flicka skadades efter att hennes sovrumsfönster krossades. Ett 30-tal boende fick evakueras och samlas vid Nobeltorget – men så har det väl alltid varit?!

Polisen i Göteborg står handfallna inför den drogrelaterade kriminaliteten och idag skriver GP om en afghansk pojke som kom ensam till Sverige som 15-åring och idag, sex år senare och efter många nätter på gatan, slår polisen till och man hittar hundratusentals kronor och stora mängder knark i bostaden där han bor med sin flickvän. Men det slutar inte där och polisen är frustrerad ”Det är som Niagarafallen, det slutar inte för att man tar bort en droppe”. Men det spelar ingen roll att vi inte kan ta hand om de som redan är här och att många fastnar i kriminalitet, utan här ska fyllas på i ett ständigt inflöde med nya migranter.

Sent igår kväll var det dessutom en skottlossning i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm, när någon ska ha skjutit genom en port. En av grannarna säger ”-Det här brukar inte hända här, det känns otäckt”, men detta är bara början, för vem ska egentligen stoppa utvecklingen och vart ska vi ta vägen när det inte längre finns något säkert område kvar, när det inte längre går att blunda för verkligheten? Polisen har tappat kontrollen och våra makthavare stoppar huvudet i sanden – här finns ingen hjälte som kliver in i slutscenerna. Välkommen till det nya Sverige!

Men det är inte bara i Sverige det är oroligt. Jag brukar säga att jag skulle flytta till Danmark om jag inte haft barn, men jag får nog revidera det uttalandet – åtminstone vad gäller Köpenhamn. Igår var det stora oroligheter i den danska huvudstaden – dels en bilbomb och dels en manifestation med en islamkritisk politiker som slängde Koranen, vilket urartade i kaotiska scener på Norrebro med stenkastning mot polisen och flertalet bränder. Totalt är 15 personer anhållna enligt vad den danska polisen säger nu på morgonen.

Efter att ha pratat med någon med insikt igår, har jag förstått att Danmark har liknande problem som i Sverige och i vissa invandrartäta städer är kriminaliteten hög. Vad gäller Köpenhamn kan jag konstatera att det vi ser är toppen på ett isberg och där är minst lika oroligt som i Malmö. Norrebro må vara smältdegeln, men även många bättre områden som Amager är drabbade av den laglösa kriminaliteten. Däremot rapporterar inte dansk media om det, varför man får en snedvriden bild. Den stora skillnaden är dock att den danska polisen har både resurser och befogenheter att agera samt att den danska regeringen är genuint intresserade av att skydda det danska folket, där man inte ser några problem med att strama åt lagar och regler eller strypa bidrag samt dra in medborgarskap om det inte efterlevs.

Summa summarum kan man konstatera att stora delar av Europa är under belägring på ett eller annat sätt, vilket är ett resultat av EU:s misslyckade migrationspolitik och att man i så många år undvikt att agera, trots alla tecken på att det är på väg åt helt fel håll. Men det är inte bara Europas invånare som är de stora förlorarna, många migranter som drömde om ett bättre liv lever nu på Europas gator i misär.

I dagsläget är det österut man ska flytta om man söker en fristad – Ungern, Tjeckien, Polen, Baltikum och Visegradsländerna till exempel, länder som gärna svartmålas av EU.

Nu kan man dessutom läsa att Stefan Löfvén och Margot Wallström ska tvinga Ungern att ta emot migranter – skämskudde fram! Att Sverige står på ruinens brant med rådande anarki som ett resultat av den extremt oansvariga migrations- och integrationspolitiken de senaste decennierna borde kanske vara regeringens huvudprioritet innan man ger sig på andra länder, men att sopa framför egen dörr har aldrig varit Socialdemokraternas starka sida!

#notinmyneigbourhood

https://www.aftonbladet.se/…/kJv…/explosion-i-centrala-malmo
https://www.aftonbladet.se/…/stor-polisinsats-i-hammarby-sj…
https://www.gp.se/…/ensamkommande-blev-tung-knarkkurir-i-gö…
https://jyllands-posten.dk/…/uro-fortsaetter-flere-steder-…/

fall.jpg

Annonser

En reaktion till “Det brukar inte hända här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s