Ännu en gummibåt med migranter som knackar på Europas dörr, kanske lika bra att EU gör som Sverige och kör med öppna gränser

Ett tyskt välgörenhetsräddningsskepp har vid kusten utanför Libyen, väster om Tripoli, plockat upp 64 migranter som försökte korsa Medelhavet i en gummibåt för att ta sig till Europa. Man mottog nödropet igår morse, men den libyska kustbevakningen gick inte att nå, varför det tyska räddningsfartyget istället räddade migranterna. Bland migranterna fanns 10 kvinnor och ett nyfött barn.

Nu försöker fartyget förmå Italien eller Malta att öppna en hamn, men Italiens inrikesminister Matteo Salvini har sagt att det här skeppet, precis som andra innan det, inte är välkomna till Italien.
-”Ett fartyg med tysk flagga, tyska NGO:er, tysk ägare och en kapten från Hamburg, som svarade på nödropet i Libyskt vatten – bra åk till Hamburg.”

Bra att Italien står på sig och sänder rätt signaler, dumt att NGO:er fortsätter att plocka upp migranter i Medelhavet och köra dem till Europa som sänder fel signaler samt oansvarigt att som förälder sätta sig i en gummibåt med ett nyfött barn i tron att man ska kunna ta sig säkert över Medelhavet.

Jag förstår inte hur EU kan påstå att migrationsströmmarna avtagit, när det varje vecka rapporteras om nya fall av migrantbåtar, men har man lyckats ignorera problemet i så här många år så kan man säkert fortsätta några år till. Det är trots allt bara människoliv det handlar om och nu är det viktigare att fokusera på att se till att Europas befolkning röstar ”rätt” i EU-valet i syfte att se till att makten stannar i Bryssel så att man även fortsättningsvis kan dränera oss på pengar!

https://english.alarabiya.net/en/News/north-africa/2019/04/04/German-charity-ship-rescues-64-migrants-off-Libya-.html

mig

Annonser

2 reaktioner till “Ännu en gummibåt med migranter som knackar på Europas dörr, kanske lika bra att EU gör som Sverige och kör med öppna gränser

  1. Löven säger hela tiden till hela världen att Sverige ska visa vägen. Politikerna beställer flyktingarna svenska arbetare får stå för notan. Och när pengarna tar slut höjer de skatter och
    Plundrar funktionshindrade. Gamla och sjuka.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s