Internationell konferens med fokus på fred mellan religioner hölls i Moskva – Ryssland lovar hjälp och stöd till den muslimska världen

För första gången i Rysslands historia, hölls den internationella konferensen ”Muslim World League (MWL)” i Moskva med fokus på fred mellan religioner och samexistens.

Deltagare från 43 länder, inklusive seniora muftis, forskare, intellektuella och politiker deltog i den tre dagar långa konferensen, som inkluderade en session i den tjetjenska huvudstaden Grozny.

Ryssland valdes ut som värd för konferensen på grund av att man de senaste åren blivit en modell för religiös och etnisk harmoni. Ryska tjänstemän säger att islam är integrerad i landets kultur.

MWL-konferensen främjade värderingar av samexistens och fred samt betonade vikten av att ”arbeta i den gemensamma humanitära och nationella kretsen”.

Konferensen innehöll ämnen som ”Ryska muslimer och ett fredligt samhälle” samt ”Terrorism och Extremism”, där Saudiarabiens arbete med att bekämpa extremism samt terrororganisationers försök att komma åt ungdomar via sociala medier diskuterades. Rysslands president Putin har tidigare uttalat att den muslimska världen kan räkna med Rysslands fulla stöd i kampen mot extremism.

Jag noterar att ingen svensk media verkar ha rapporterat om konferensen, men Ryssland är i mångt och mycket huvudfienden nummer ett och islam är favoritämnet att lyfta fram, så svår nöt att knäcka utan att lyfta fram Ryssland i positiva ordalag!

http://www.arabnews.com/node/1475061/saudi-arabia?fbclid=IwAR0mkJedFuBb5Wd16TC2Xm3thIabMs6wlLSu0eQBHM1TZjdx4PTIAVupljU

russia.jpg

En reaktion till “Internationell konferens med fokus på fred mellan religioner hölls i Moskva – Ryssland lovar hjälp och stöd till den muslimska världen

  1. Glöm inte att Ryssland är inte ett land, det är en federation av många folk. När man säger att ”islam är integrerad i landets kultur” så betyder det inte att islam är inpassad i rysk kultur, utan att islam är anpassad till att leva i fred sida vid sida med många andra grupper och folk, etniska och religiösa, i samhället. Att Ryssland är ”en modell för religiös och etnisk harmoni” är ett bra sätt att uttrycka det, varje etnisk och religiös grupp kan behålla sina särdrag och vara stolta över dom, en balans mellan respekt och tolerans. Svenska statliga och statligt styrda medier, MSM, mörkar det därför att det inte stöder den otroligt grovt förfalskade hat propaganda man sprider om andra länder utanför hegemonin den djupa staten med bas i USA. Tro inte på vad ni läser i SVT/SR och MSM. Det är lögn.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s