EU måste stöpas om i grunden – våga tänka utanför boxen när det är dags att gå till valurnorna!

Jag röstade nej till EU en gång i tiden och även om EU-gemenskapen varit bra för handeln samt förenklat resandet inom Europa, så är mitt helhetsintryck att det kostar oss ofantliga summor pengar och byråkratimonstret ska lägga sig i precis allting – till och med om gurkor ska vara böjda eller inte.

Värst av allt är så klart mygleriet och korruptionen inom EU och just det faktum att våra surt förvärvade skattepengar går till skyhöga löner, förmåner och fria resor för allt för många personer som troligen inte ens behövs – jämför med landstingen där otaliga personer sitter på fina kontor och vänder papper. Men att skära ned och effektivisera har aldrig varit varken EU:s eller landstingens starka sida – snarare lever man efter mottot kosta vad det kosta vill för det är ändå inte vi som betalar!

Ett färskt exempel på en extremt onödig utgift är den tidigare presidenten för det europeiska rådet Herman Van Rompuy, som fick ett ”övergångsbidrag” för att ”underlätta” för honom att återgå till livet utanför Bryssel, vilket uppgick till 578.000 £ av skattebetalarnas pengar.

En titt på vad svenska EU-ledamöter tjänar varje månad (nästan 100.000 SEK) och alla förmåner som tillkommer utöver det, gör att man verkligen har fog för att ifrågasätta vad de egentligen presterar? Inte undra på att partierna har ett flöde av kandidater som villigt kandiderar!

Jag hade hellre sett att Sverige gick ur EU och istället bildade en allians med de nordiska länderna, vilket har varit en av anledningarna till att tidigare rösta på SD. Dock har nu både SD och V lagom till valet slopat kravet på en Swexit och vill istället arbeta för att ändra EU inifrån. Så lägligt och jag känner verkligen att det inger förtroende när ett parti kasserar en av sina huvudfrågor från en dag till en annan bara för att vinna fler mandat…

Nu är dock läget som det är och inför det stundande EU-valet är det därför viktigt att man läser på och hittar en kandidat som driver ens huvudfrågor, verkligen står ut och kommer att jobba hårt för att förändra. Låt er inte luras av photoshopade ansikten som lovar det gamla vanliga – nu krävs det annat som kan sammanfattas med ”ut med det gamla och in med det nya”.

Högervindarna blåser över Europa och det håller på att bildas två läger. Således gäller det för oss att haka på de konservativa om vi inte vill hamna på efterkälken, så det vi ska rösta för är mindre makt till sjuklövern – framför allt Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet.

Bäst är att personrösta och jag har hittat två bra kandidater som jag gärna lyfter fram – Henrik Sundström (M) som bland annat vill kämpa för medborgarnas yttrandefrihet på internet och inte tar avstånd från Ungern samt Soheila Fors (KD) som vill arbeta för de tystade invandrarkvinnorna.

EU-valet kanske är Sveriges sista hopp om förändring, men då bör man tänka utanför den traditionella boxen innan man lägger sin röst!

https://www.express.co.uk/news/world/1106984/eu-news-brexit-theresa-may-vote-latest-divorce-bill-herman-van-rompuy-nigel-garage-spt

http://www.europarl.europa.eu/sweden/sv/svenska-europaparlamentariker-2014-2019/ledamoternas_ersattningar.html

EU

5 reaktioner till “EU måste stöpas om i grunden – våga tänka utanför boxen när det är dags att gå till valurnorna!

  1. Brukade alltid skoja om att jag inte är med i EU, för att jag röstade Nej. Men det är inte ens kul längre. Tänk om folk kunde bry sig!!!

    Gilla

  2. Den politiska modellen med ett härskande centralstyre över flera folkgrupper fungerar inte, den har provats om och om igen under långa tider genom historien. Ett exempel är nog Sverige just nu. Hårt centralstyrt med en intensiv propaganda där centralmakten och dess elit klan alltid bestämmer vad som är bäst för alla andra. Andra är Romarriket, Sovjet, Svenska Stormaktstiden, Demokratin Kina, Jugoslavien, Franco Spanien, med flera. Även idag kämpar ju olika folk som Baskerna och Katalonien för större självständighet. Det som fungerar är den modell som både Schweiz och alltmer Kina tillämpar, en federation med stort lokalt självstyre och en central administration med representation från alla grupper, till skillnad från en styrande centralmakt, vald eller inte. EU i sin nuvarande form är bara ytterligare ett stort misslyckande.

    Gilla

  3. . Hela Europas arbetare har blivit fattigare men ej politikerna badar i pengar och makt. vi får inte utvisa kriminella flyktingar pga EU. Sverige är det land som betalat mest och förlorat mest. EU kom inte till för folk utan för företagare och kriminella.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s