Det demokratiska samtalet är viktigt

Den här bilden är ganska talande för hur det faktiskt ligger till. Vi borde inte vika ned oss när vi får rasistkortet kastat i ansiktet av PK-etablissemanget eller muslimer bara för att vi kritiserar eller ifrågasätter radikala element inom islam. Det är deras sätt att döda diskussionen!

Så länge vi har vår yttrandefrihet intakt, så är vi i vår fulla rätt att opponera oss mot saker som är fel i samhället, bara vi gör det utan att uttrycka oss nedsättande.

7 reaktioner till “Det demokratiska samtalet är viktigt

 1. Att välja att tro på en sekts tolkning av en religion, och inte var öppen för andra tolkningar eller annan tro med skepticism mot sin egen tro, är per definition att vara trångsynt, (bigot)

  Ett bra sätt att avväpna sekterismen är att fråga dem vad de tror på och varför, Bekräfta, liksom, Jaha, så du tror att din profet flög rill himlen på en vit häst. Verkligen? Så du tycker verkligen INTE att profeten gjorde rätt som gifte sig med en sexårig flicka och penetrerade hene vid nio års ålder? Jasså? Tycker du verkligen det? Varför det?

  Gilla

  1. Själv tror jag inte att några sekter är mottagliga för några logiska eller vetenskapliga resonemang. Det rör sig mer om vidskepelse och personkulter. Vi har ju även andra sekter som är vidskepligt religiösa till sin karaktär, nämligen domedagssekter som klimatsekten, strålningssekten, osv. Studera vad som hänt i Kina. Det är svårt att fånga i ord, men tidigare var det ofta just det religiösa sekttänkandet som låg till grund för alla stridigheter, främst under demokratin Kina från 1912 till 1949. Det var därför Mao Zedong försökte förbjuda religion, vilket inte fungerade som vi vet. Numera om man frågar folk i Kina om dom är ”troende” skakar dom ivrigt på huvudet, bara ”praktiserande”. Det anses som helt normalt att ett par har en kyrklig vigsel, för att sedan gå över gatan och be för ett lyckligt äktenskap i templet, och sedan vidare till moskén för en fika med kompisarna. Det finns fortfarande sekttänkande, och det är det Kina nu arbetar på att förpassa till historien i Xinjiang.

   Gilla

   1. Individer är olika. Alla sektledare tycks utropa att de sitter på sanningen, så om man visar deras medlemmar hur man skiljer på lögn och sanning, borde inte vara motsträviga mot detta, även om psykopaten i toppen skulle vara det, men det är ju inget tema så länge diskussionen är allmän.

    Vidskpeligheten står givetvis i bjärt kontrast till vetenskapligheten, även om vetenskapligheten ger domedagssekterna rätt i en sak. Domedagen kan vara nära.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_extinction

    Men sekterismen förstärks när människor känner oro och det är därför trygghet, meditation och lugn är så viktigt när man söker sanning och bekämpar vidskeplighet.

    Kinesernas religiositet är sannolikt mestadels av social natur, vilket förstärks när deras samhälle bli allt mer ojämlikt p.g.a. monopolkapitalismen. Denna ojämlikhet leder sannolikt till mer kriminalitet och fler radikaliserade virrpannor och IS-resor, eftersom alla som föds inte är lika motståndskraftiga mot de sektledare som gärna utnyttjar människors ängslan och vidskepelse.

    Mao Zedong var på rätt väg, men religion avskaffas allra bäst genom jämlikhet, trygghet och utbildning, förutom det faktum att högt IQ hos föräldrar ökar chansen för högre IQ hos barnen.

    Det är svårare att förbli sekteristisk med ett högt IQ, eftersom man ser sekternas pinsamheter och självmotsägelser bättre med ett högt IQ. Att de med högt IQ lämnar sekterna förbättrar tyvärr inte genpoolen inom sekterna m.a.p. IQ-nivå.

    Gilla

   2. @Martin Gustavsson. Ett par kommentarer. Först, du har rätt. religiositet i Kina är mestadels av social natur, alltså samhörighet. Mao Zedong försökte avskaffa religion av den orsaken att den hade åstadkommit så mycket konflikter. Han ville just skapa jämlikhet, trygghet och utbildning men åstadkom precis det motsatta. Mao avskaffade all utbildning, utom den ideologiska, jämlikhet blev likställighet vilket betydde att alla skulle dras ner till en lägsta möjliga gemensamma nämnare, tryggheten avskaffades när han avskaffade hela rättsväsendet, och ligor som Rödgardisterna upprättade folkdomstolar. Anti-Kina agitatorer hävdar ofta att Kina blir mer ojämlikt, men det stämmer inte. Som ett illustrativt exempel. En fabriksarbetare från västra Kina pendlar till kusten, och tjänar 8,000 i månaden. Levnadskostnaderna är höga, han kan skicka hem 3,000. Kina startar ”GoWest” programmet och han startar ett eget företag med några kompisar i hembyn. Nu tjänar han 2,000 i månaden, alltså fjärdedelen, och då blir han ”ojämlik”, men han bor hemma med familjen och alla vänner, jobbar när han känner för det, så hans livskvalitet är betydligt högre. För de 2,000 kan han köpa lika mycket som för 6,000 i kuststaden. Kriminaliteten i Kina är nu så låg att polisen klagar över att man inget har att göra och polisstationerna läggs ner. Det är nästan unikt att se en patrullerande polis. Radikaliserade virrpannor är vad man mycket framgångsrikt nu arbetar på att avskaffa i Xinjiang. Ett problem är att USA har försökt att upprepa vad man gjorde i Syrien, alltså man har skeppat upp gamla IS terrorister som med samma propaganda försöker återskapa IS och ett kalifat. Kinas modell med att identifiera och oskadliggöra ”radikaliserade virrpannor” och samtidigt utveckla regionen med utbildning fungerar väldigt bra, till USA’s förtret. Det är därför alla i Sverige dagligen dränks i amerikansk förfalskad anti-Kina propaganda just nu.

    Gilla

 2. Jag håller odelat med, men just nu övervakas, kontrolleras och begränsas yttrandefriheten allt mer. Professor Karl-Olov Arnstberg säger i en intervju att Sverige redan är en ”totalitär” stat, eftersom det i praktiken inte går att uttrycka åsikter utanför åsiktskorridoren utan att riskera liv och karriär. Just nu upplever vi en intensiv lönnlig kampanj som sker hemlig i smyg för att stänga ner alla röster som inte passar makten och globalisterna. Makten gör tydligen fullt ut bruk av sin hemliga direktlinje till Google för att få kritiska yttranden tystade. EU’s länkskatt och nya upphovsrättslag är bara en aktion bland många, att försöka strypa finansieringen till regimkritiska media är en annan, och det räcker numera med att uttala sig positivt om regimkritiska medborgarjournalister som Tommy Robinson för att bli avstängd från Google. Några har även mystiskt och oförklarligt ”avlidit”. Googles trojan ”I am not a robot” blir allt vanligare. Den registrerar identiteten på användaren och därmed kan åsikter kopplas till en person, även om dom använder skyddande proxies. Det är numera omöjligt att yttra sig på MSM utan att registrera personnummer och hemadress, så (åsikts)polisen vet vilken dörr man skall knacka på. Lagarna ändras successivt ett steg i taget för att ge större möjligheter till politikerna att tysta kritik. Före WW2 registrerade Holland etnicitet, så när Tyskland invaderade visste man precis vilken dörr man skulle knacka på för att hitta personer som sändes till dödslägren. Registrering av etnicitet är olaglig i Sverige, men varför registrerar man i praktiken åsikter. Borde inte samma slags lagar gälla där.

  Gillad av 1 person

   1. Jag håller helt med och just därför är det viktigt att vi ha flera olika kanaler, och därmed ett stort tack till Jenny för hon låter oss kommentera här. Jag har samma erfarenhet med Newsvoice, när jag sakligt försökte diskreditera och avslöja den vidskepliga personkulten runt strålningssekten blev kommentarerna plötsligt avstängda, och vid nästa tillfälle blev mitt inlägg raderat, men inte personangreppen mot mig. Som DengXioaPing sa, bygg din styrka och bida din tid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s