Är slöjan ett måste för att kunna utöva sin religion och varför använder inte männen slöja i sådant fall?

Bra insändare i slöjdebatten i dagens NT. Helt rätt resonerat och cred till Moderatkvinnorna Sophia Jarl och Sylvia Nilsson som vågar gå mot strömmen och inte blunda för problemet!

”Återigen visar politikerna feghet och flathet. Genom att använda slöjbärare i reklamen legitimeras och cementeras endast mannens behov av att förtrycka kvinnan. För vad är slöjans syfte? Är den ett måste för att kunna utöva sin religion? Varför använder inte männen slöja i sådant fall. Nej, allt går ut på att kontrollera kvinnan. Ju mer kvinnan kan döljas, desto större kontroll. Kalla inte det för yttrandefrihet. Istället går ni fundamentalisterna till mötes och slöjan blir symbolen för förtryck. Stå på er Sophia Jarl och Sylvia Nilsson!
Gör om, gör rätt”

norrk.jpg

 

3 reaktioner till “Är slöjan ett måste för att kunna utöva sin religion och varför använder inte männen slöja i sådant fall?

  1. Idag ringt både Ikea och Mc Donalds på orten där jag bor, vill inte få det här religiösa attributet uppköpet i ansiktet som kund, och NEJ jag är inte rasist, islam är en religion! Jag bryr mig inte om kön, hudfärg, sexuell läggning. Men jag bryr mig om förtryck. Min röst kanske inte gör någonting…men någon måste orka och göra grovjobbet (alltid jag…Och du Jenny)

    Gilla

  2. Personligen håller jag helt med. Nya Zeeland har varit på tapeten mycket nyligen. Social media där har ifrågasatt om Arden, statsministern, gjorde rätt i att bära slöja. Konsensus tycks bli att hon gjorde rätt när hon besökte moskén, annars har det bara varit en fråga om att kapa billiga politiska poäng. NZ är mycket olika Sverige, när muslimer besöker en kyrka, för det gör dom, då respekterar och följer man kyrkans regler. När kristna besöker en moské respekterar dom moskéns regler. Att gäng i Sverige har helt oförenliga ställningar och glatt skjuter ihjäl varandra är väl välkänt. NZ är annorlunda där slog gängen omedelbart ihop sig, oavsett religion, och skickade en budbärare till moskén Al Noor och frågade om man fick besöka för att stödja. Polisen frågade budbäraren vad dom skulle göra om dom inte var välkomna. Svaret: ”Då går vi vår väg”. Nu var dom mycket välkomna. Gäng som Black Power, Mongrel Mob, Hells Angels och King Cobras har alla uttryckt stöd på olika sätt. https://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=12217453

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s