Migranter kapade fartyg – kräver att få komma in i Europa!

Ett lastfartyg räddade migranter i nöd utanför Libyens kust och skulle återbörda dem till Libyen, men sex mil från land kapade migranterna fartyget och tvingade besättningen att köra mot norra Europa.
 
Italiens inrikesminister Matteo Salvini identifierade fartyget som den turkiska oljetankern El Hiblu 1 och uttryckte att tankern hade räddat 120 personer men råkade ut för pirater.
 
Den nya rutten förde fartyget mot Italiens Lampedusa och Malta, men regeringarna i båda länderna lovade att hålla dem borta från deras farvatten i Medelhavet.
 
Ingen information har kommit ut om besättningens tillstånd.
 
Den privata gruppen Mediterranea, som opererar ett räddningsfartyg samt ser över hur regeringar behandlar migranter, uppmanar till medlidande för gruppen på det kapade fartyget och hoppas på att europeiska länder ska agera för mänskliga rättigheter och komma ihåg att det handlar om människor som flyr från helvetet.
 
Enligt rapport från MarineTraffic, som följer fartygs rutter över hela världen, ligger fartyget stilla i Medelhavet nära Maltas kust.
 
Den humanitära stormakten Sverige kan säkert göra en insats! Med tanke på alla organisationer med asylaktivister som vi har i landet, kan de nog tillsammans med media påverka regeringen att göra ”det enda rätta”.
 
båt

3 reaktioner till “Migranter kapade fartyg – kräver att få komma in i Europa!

  1. Förvisso, men man bör nog även diskutera innebörden och definitionen av terrorism.
    Det är nog inte helt enkelt befarar jag.

    Gilla

  2. Den Humanitära stormakten Sverige kan säker göra en insats. Hur låter det här förslaget. Chartra ett antal lyxkryssare och hämta upp så mycket det går av Afrikas 1,225,000,000 innevånare. Det är ju lönsamt säger politikerna, och säkert kan vi hitta pengar till bidrag till alla, det är bara att höja skatterna. Att 97% är ekonomiska migranter är förstås ofint att påpeka liksom att de övriga 3% kunde bäst hjälpas på plats genom att utveckla deras länder och samhällen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s