Att vara muslim innebär inte att man per default måste bära hijab!

25-åriga Maja mådde tydligen dåligt, kände sig ensam och genomgick ett trauma. Dessutom var det jobbigt att höra kommentarer på gymmet i stil med att ”tjejer ska inte bygga muskler och se ut som män”. Då hittade hon Allah och kände att hon hamnat rätt här i livet, varför hon konverterade till islam. Nu känns hennes liv toppen och hon har återigen börjat träna på gymmet samt lägga upp bilder på sitt Instagramkonto, där hon lyfter tunga vikter.

Där hade allt kunnat sluta, men icke då. Människan beställde nya träningskäder och en träningshijab innan hon återvände till gymmet och nu vill hon inspirera andra ”systrar” att börja träna styrketräning.

Alla muslimska kvinnor i världen bär inte hijab/slöja. Det står heller ingenstans i Koranen att man ska täcka sitt hår, därför förstår jag inte varför Maja måste börja med det och lyfta fram det som något bra. Jag hade definitivt haft mer respekt för Maja om hon konverterat till islam och valt att träna utan detta tygstycke på huvudet!

Det här sänder helt fel signaler! Kvinnor världen över som lever i diktaturer där man förtrycket kvinnor å det grövsta kämpar dagligen mot att tvingas täcka sig så fort de lämnar huset och plagget är en symbol för kvinnoförtryck oavsett vad vänsteretablissemanget försöker föra fram. Att vara en trogen muslim måste i grund och botten handla om så mycket mer än att iklä sig hijab och slöja – ett påfund grundat av radikala islamistiska män med kontrollbehov.

Maja – tänk om, tänk rätt och kasta hijaben på soptippen så sänder du istället rätt signaler till dina ”systrar”!

https://www.expressen.se/nyheter/maya-25-konverterade-till-islam-vill-inspirera/

maja

3 reaktioner till “Att vara muslim innebär inte att man per default måste bära hijab!

  1. Jag håller med. I många länder är det förbjudet att bära politisk uniform, så var det även i Sverige under perioden 1933-2002. Förbudet grundar sig på vad som hände i Tyskland förra seklet med SA och Brunskjortorna och SS och Svartskjortorna. Min åsikt, men varför skall vi då tillåta religiös uniform, speciellt då många tar anstöt, vilket inte är tillåtet att fritt uttrycka. Kanske vi borde börja se en religiös uniform i samma ljus som en politisk, som olämplig, och var går skillnaden mellan politik och religion idag. Den är väl minst sagt diffus i skenet av terrorismen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s