Har SD blivit ett dussinparti?

SD framstår som lite svajigt just nu och deras ivriga försök att passa in i finrummen får partiet att framstå som alltmer slätstrukna.

Först var det Swexit som man bytte åsikt om lagom till EU-valet och nu verkar det som partiets tidigare förhållningssätt gentemot Dublinförordningen fått stryka på foten i och med Markus Wiechsels twitterväxling med företrädare för AfS.

Wiechsel menar att SD inte kommer att återkalla några uppehållstillstånd annat än för de som ”beviljats felaktigt”. Övriga uppehållstillstånd ska inte röras eftersom de som fått dem ”inte brutit mot några lagar”. Samtidigt skriver Wiechel att ”de som kommer nu och framöver inte ska få stanna”, vilket är mycket motsägelsefullt. Ingen från SD har heller velat svara på frågor som rör uttalandet.

Repatriering är för övrigt ett måste om vi ska kunna hantera migrationen på sikt. Tillfälliga PUT och återvändande till hemlandet när konflikten är över, borde vara regel istället för undantag. Syrien är ett klockrent exempel, där regeringen kallat hem sitt folk men i Sverige är det ingen som förbereder för ett återvändande, trots att vi huserar tusentals flyktingar därifrån. Likadant med Somalia som för flera år sedan uppmanat folket att återvända hem, vilket inte hörsammats från den svenska regeringens sida på något sätt.

För att kunna fortsätta ta emot nya migranter även i framtiden, behöver man ett system med repatriering – det säger sig självt.

Skillnaderna mellan SD och M blir nu alltmer hårfin och som gammal M-väljare börjar man fundera över varför man ska välja SD i nästa val.

Framtiden får utvisa vad som väntar framöver, men enligt mitt tycke bör SD trappa upp retoriken och sluta förlita sig på opinionsmätningar som ger dem falsk vind i seglen. Om SD inte levererar klara budskap och särskiljer sig från övriga partier, så blir de till slut bara ett parti i mängden!

https://samnytt.se/markus-wiechel-sd-vi-ska-inte-riva-upp-nagra-uppehallstillstand/

2 reaktioner till “Har SD blivit ett dussinparti?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s