Varför håller vi på med detta vareviga dag?

Idag ifrågasatte en nära anhörig varför jag håller på som jag gör och varför jag måste skriva om tråkiga saker hela tiden. Jag förklarade att jag skriver om de ämnen som jag brinner för och att jag inte bara kan sluta när världen ser ut som den gör. Vederbörande menade då att det måste finnas vettigare saker att göra med sitt liv än att skriva om deprimerande saker varje dag och dessutom kommer de saker jag vill förändra aldrig att ske med hjälp av pennan.Helt klart ligger det mycket i detta och självklart hade det varit roligare att skriva om trevliga saker som gör folk glada, men jag känner ett visst ansvar att dela nyheter från utländsk media som svensk media helst vill undvika att publicera och dessutom ger det en viss lindring att skriva av sig om våra interna politiska problem som hopar sig på hemmaplan, men självklart förväntar jag mig inte att jag ska förändra världen.Varför gör man detta egentligen? Många upplever det som att vi sprider hat, medan andra tycker det är bra att någon vågar skriva som det är. Men om vi bara skulle göra som den stora massan och hålla tyst så skulle vi dels göra våra barn en otjänst och dels skulle svenska folket vara ännu mer ovetande om vad som händer bakom dimridåerna, så jag förespråkar nog att vi ska fortsätta skriva om det som berör oss och utnyttja vår yttrandefrihet så länge det är möjligt!

11 reaktioner till “Varför håller vi på med detta vareviga dag?

 1. Låter förståndigt även om jag anar att det säkert är jobbigt ibland också.
  En sak som jag tycker skulle vara trevligt är om det går att reda ut vad som menas med högerextrem, det kan naturligtvis vara olika i olika länder men i ett icke namngivet land i din omedelbara närhet så kanske allt till höger om KFMLR kan och bör klassas som högerextremt av många.

  Gillad av 3 personer

 2. Det är viktigt att skapa harmonisk balans i sitt liv.

  1. Kämpa mot orättvisor, ignorans och ondska.

  2. Promenader i naturen + bön, meditation och kontemplation.

  3. Positiv social gemenskap.

  Gillad av 3 personer

  1. Håller med. Att lägga sig platt och försöka ignorera problemen löser inget. Tvärt om! Det ger förövarna möjlighet att fortsätta och att expandera. Det är som ett tyst medgivande.

   Frågan alla skall kunna svara ärligt på, är om man är intresserad av ett nytt totalitärt Östeuropa, fast i större omfattning? Hur många vågar tänka sig situationen? Det är allt för få än så länge …

   Gilla

 3. Sluta aldrig! Du inger hopp och mod. Jag läser dig varje dag, kommenterar inte så ofta, men håller med i allt du skriver, alltid! Du har skrivandets gåva, många av oss har inte det! Tack för att du finns.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s