Alltid dessa ensamkommande unga män – var är flickorna?

Aftonbladet har någon serie som de kallar ”Svenska hjältar i världen” där människor som gjort en insats nomineras och i slutändan kan vinna ett pris på en TV-sänd gala.

En 46-årig kvinnlig gymnasielärare på Värmdö tillhör en av de nominerade, efter att hon hjälpt flera asylsökande elever som fått sin ålder uppskriven eller tvingats lämna sina HVB-hem. Med hjälp av andra frivilliga har hon lyckats ordna nya hem till 55 ungdomar. En av ungdomarna flyttade hem till hennes familj och många av ungdomarna ser henne som sin mamma som hjälpt dem med allt.

Inget ont om Cecilia eller konceptet Svenska hjältar i sig, men jag är så innerligt trött på att hela tiden se alla dessa ensamkommande unga män på bild – var är alla flickor? Hade Cecilia hjälpt 55 flickor från Afghanistan så hade klangen hjälte fått en helt annan innebörd, men tyvärr är flickorna kvar i misären i hemlandet och behandlas sämre än sopor i enlighet med deras snedvridna kultur.

Att Sverige gjorde misstaget att låta tusentals afghaner få stanna i landet trots att de fått avslag på sina asylansökningar och saknar skyddsskäl, lär spä på inflödet av män från Afghanistan som är beredda att kasta passen och låtsas att de är 15 år på nytt och så länge samhället jamsar med i charaderna med stöd av regeringen samt media lär farsen fortsätta.

Visst kan jag förstå att de gärna vill komma bort från fattigdom och få chansen att studera, men det slutar inte med några tusen utan antalet växer så klart hela tiden – särskilt när ryktet går att dörren står på vid gavel!

När ska vi få se alla ensamkommande flickor? Troligen aldrig, eftersom de är i markant minoritet!

#jagstårintehellerut

https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/8mmxzQ/lararen-cecilia-har-fixat-bostad-at-55-ungdomar?fbclid=IwAR2gzvTbCbo_BQgOL-aa2eBz-Vy1tZzu5ACGGwsb8JJcIbtjQmY_iU_LpE0

afgh

5 reaktioner till “Alltid dessa ensamkommande unga män – var är flickorna?

  1. ”Visst kan jag förstå att de gärna vill komma bort från fattigdom och få chansen att studera, […]”

    Tror du verkligen själv på allvar att dessa vixna män i första hand vill studera? Det rör sig bara om att tillskansa sig pengar utan någon som helst motprestation. Ett liv i lättja helt enkelt, betalt av svenska skattepengar. Och naturligtvis att kunna ta hit familj, fru, barn, släktingar och vänner, allt för svenska skattepengar.

    Gilla

  2. En vild gissning de är hemma och föder barn de kommer sen han fått lägenhet för alla i familjen på vår bekostnad!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s