Kampen mot IS är långt ifrån över och hotet mot Europa kvarstår i form av vilande celler!

Efter att det sista kalifatet föll i Syrien, har en IS-plan om att rikta nya terrorattacker mot Europa avslöjats. Dokument på en hårddisk som lämnats av IS-jihadister som dött i strid, innehåller ett detaljerat förslag för en ”Byrå för utrikesförbindelser för avdelningen för operationer i Europa” som ska organisera, beväpna och finansiera illdåd.
 
Enligt ett brev har en senior milisman som kallar sig själv Abu Taher al-Tajiki, informerat lokala IS-ledare om att han varit i kontakt med individer som vill arbeta i områden långt bort från den Islamiska Staten. Han har begärt tillstånd för att sätta upp den nya ”byrån”.
-”Innan de utför operationerna kommer de att sända oss måltavlorna om linjen är säker, annars utför de operationen själva. I enlighet med Allahs vilja kommer vi att tillgodose alla deras behov.”
 
Andra brev från samma avsändare erbjuder sig att använda vilande celler över hela Syrien för att oskadliggöra måltavlor som IS-ledare namngett samt en serie mord och bombningar i gruppens gamla territorium.
 
Ett dokument visar ledarskapsstrukturen hos celler som är gömda i nordöstra Syrien – inklusive bombtillverkare och krigare.
 
Syrian Democratic Forces (SDF) har lovat att bekämpa sovande celler efter att flera bombningar utförts mot SDF-styrkor och internationella trupper från den USA-ledda koalitionen. Senast idag sprängde tre IS-extremister, som sägs tillhöra en vilande cell, sig själva i luften i norra Irak.
 
Mördarideologins överlevnad är inte beroende av kontroll av territorium, utan de kan fortfarande använda internet för att få ekonomiska bidrag och sprida sin propaganda som uppmuntrat unga människor från olika delar av Europa att ansluta sig till sekten.
 
En tidigare IS-terrorist som intervjuades i Independent kort efter att ha anlänt till Syrien 2015, berättade att medlemmar ur gruppens säkerhetstjänst frågat honom om han var beredd att utföra attacker i sitt hemland Tyskland samt att de uttryckt att man hade fullt av folk som bor i europeiska länder som bara väntar på att få klartecken att utföra en attack på det europeiska folket.
 
Raffaello Pantucci, chef för internationella säkerhetsstudier vid Royal United Services Institute (RUSI), menar att terrorattacker i Europa inte är gruppens högsta prioritet och att det är osannolikt att man lägger ned stora resurser på detta.
-”Idén att IS ska ha nätverk runt om i Europa som kan försöka utföra attacker är möjligt, men min fråga är varför vi i sådant fall inte har sett det ännu? Vad väntar de på? De områden där de utför sina attacker är i viss mån en återspegling av ledarskapets intressen och huvudfokus för ledarskapet kommer alltid att vara Levanten framför Europa. Ett större problem är vad som händer med de utländska IS-terroristerna. Vissa kommer att fortsätta slåss, vissa kommer att dö, vissa kommer att gå till andra slagfält, men vissa kommer att hålla kontakten och återvända hem. Då kan de inspirera nästa generation och det kan orsaka problem.”
 
Det här är verkligen en soppa och oavsett vilken väg Sverige väljer, så har vi redan problemen här i landet eftersom regeringen under så många år ignorerat alla jihadister oavsett hur mycket fakta man haft på bordet. Jag befarar att vi redan är infiltrerade så att det räcker och blir över samt att ingen i maktposition sitter inne med lösningen. Vi traskar helt enkelt på och väntar på att det ska smälla…
 
 
IS.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s