Rumänien och Honduras erkänner Jerusalem som Israels huvudstad samt raketattack mot Israel nu på morgonen skadade minst sex personer!

Rumäniens premiärminister Viorica Dancila och Honduras president Juan Orlando Hernandez, meddelade igår att de kommer att följa USA:s president Donald Trumps initiativ att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, ett beslut som välkomnas av israeliska politiker.
 
Dock har Rumäniens president Klaus Iohannis, sagt att premiärministerns inte har konsulterat honom innan beslutet, varför han anklagade henne för att helt ignorera utrikespolitiken. Agerandet anses mycket kontroversiellt och går emot resten av EU:s hållning.
 
Både USA och Guatemala har förutom att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, även flyttat sina ambassader till staden, något som upprört starka känslor i Palestina.
 
Nu på morgonen attackerades dessutom Israel av en raket som man misstänker kommer från Gaza. Raketen träffade en byggnad i Mishmeret, norr om Tel Aviv och minst sex personer skadades.
 
Palestinierna har än så länge inte konfirmerat attacken. Under tiden befinner sig Israels premiärminister i USA för att idag möta Donald Trump
 
Oroligheterna i Gaza förväntas eskalera framöver när årsdagen av Gaza-protesterna närmar sig samtidigt som Israel går till val den 9 april.
 
 
raket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s