Vi måste övervinna rädslan och våga stå upp mot hatet som hotar att förgöra oss – tyvärr saknas en landsfader som förenar oss!

Moskéattacken i Nya Zeeland fyller såväl nationell som internationell medias löpsedlar och världens ledare har givetvis fördömt attacken. Men två personer sticker ut – dels Turkiets president Erdogan som menar att islamofobin sprider sig som cancer i västvärlden samt den australiensiske Queensland-senatorn Fraser Anning, som tidigare idag i ett pressmeddelande deklarerade att det är muslimernas fel att attacken skedde, eftersom rädsla för den muslimska närvaron skrämmer människor både i Australien och Nya Zeeland, där migrationspolitiken är boven i dramat som från början släppt in muslimska fanatiker i landet.

Detta visar på de två ytterligheterna som syns tydligt även i vårt eget samhälle – å ena sidan islamistisk extremism som skrämmer människor och indirekt bejakas av regeringen samt å andra sidan de som menar att alla som på något sätt ifrågasätter muslimer är islamofober som ska idiotförklaras. Båda sidor har bidragit till polariseringen som genomsyrar hela samhället och eldar på hatet.

På SVT intervjuar man muslimer utanför en moské i Göteborg. De är rädda efter attacken och kräver att politikerna sätter in åtgärder och skyddar moskébesökare. Men det är fler än muslimerna som är rädda i Sverige – judarna har länge känt sig hotade i Sverige efter attacker mot synagogor, som fått till följd en skärpt säkerhet och i Danmark ses liknande problem, varför synagogor bevakas av dansk militär.

Sedan har vi så klart resten av befolkningen som inte tillber någon särskild religion, men som ändå känner sig otrygga och rädda för terrorattacker. Den rädslan ökar nu när man förväntar sig vedergällning efter dagens terrordåd. Det faktum att Säpo bekräftat att radikal islam är det största hotet mot Sverige samt att de inte har kontroll över alla jihadister som befinner sig i landet, bidrager inte direkt till att skapa trygghet och stabilitet i tillvaron.

Extremister oavsett religion eller livsåskådning är ett förbannat gissel som bara leder till elände och ond bråd död för många oskyldiga människor och istället för att befinna oss på två sidor borde vi alla förena oss i kampen mot dessa onda krafter. Så länge vi står och gapar på varsin sida och pekar finger på varandra så göder vi bara extremisternas sak! Naiva och ryggradslösa politiker gör verkligen inte saken bättre, utan spelar bara de radikala elementen i händerna.

Den rödgröna regeringen har tyvärr lyckats med konststycket att skapa en enorm splittring i samhället med otrygghet och frustration som en del av vardagen för många människor. Nu om något hade vi behövt en stark ledare som kan gjuta mod i befolkningen att stå enade mot dessa radikala krafter som hotar vår existens och som samtidigt kan lugna medborgarna med klara besked om att vi har ett starkt gränsskydd i kombination med en inre säkerhet som är på topp. Tyvärr är detta dock en utopi – vi kommer aldrig att få uppleva mer än tomma ord så länge superduon Löfvén och Johansson sitter vid rodret, varför det enda som återstår är att sitta och vänta!

Till och med jag kan erkänna att jag hyser oro för att det ska ske nya terrordåd i väst som en hämndaktion efter dagens attack – inte alls omöjligt att det blir vårt land som drabbas nästa gång, så ikväll kramar jag barnen extra hårt.

regret.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Vi måste övervinna rädslan och våga stå upp mot hatet som hotar att förgöra oss – tyvärr saknas en landsfader som förenar oss!

  1. Det är inte frågan var i världen hämnden från dom senaste moskéskjutningar, det är frågan om när. För deras hämnd kommer. Och med tanke på de senaste artiklarna om de ( hemvändande ) terroristerna, så är Sverige inte förskonat.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s