Estlands underrättelsetjänst konstaterar att det finns 11.000 radikala islamister i Tyskland, varav 980 är kapabla att genomföra terrorattacker och varnar samtidigt för rysk manipulation i det kommande EU-valet!

Estlands underrättelsetjänst (EFIS), anses av experter vara en av de mest informativa källorna som finns när det kommer till rysk politik. Nu har man i en ny rapport konstaterat att efter Italien och Frankrike, så är Tyskland en av de viktigaste spelplanerna för Rysslands manipuleringsförsök inför det kommande EU-valet i maj. Anledningen sägs vara att dessa tre länder ensamma sitter på en tredjedel av alla parlamentariska mandat. Dessutom har vissa partier uttryckt stöd för Kremls ställningstagande mot väst – exempelvis Alternative für Deutschland (AfD), Marine Le Pens Rassemblement National och Matteo Salvinis Lega.

Än värre är dock att Tyskland tillsammans med Storbritannien, Frankrike, Spanien och Belgien anses vara de länder med störst risk för terrorattacker i Europa 2019 samt att hotet fortsätter att ligga på en hög nivå. Estlands underrättelsetjänst rapporterar att det finns 11.000 radikala islamister i Tyskland och att 980 av dem är kapabla att genomföra en terrorattack. Man ser också med stor oro på det faktum att cirka 200 dömda terrorister i EU kommer att släppas fria inom de kommande två åren och med tanke på att det pågår radikalisering i fängelser så är utgången given.

Helt klart oroväckande att så många spirande jihadister finns i Tyskland och då pratar vi ändå om en säkerhetstjänst som har bra kontroll över situationen. Jag vill inte ens tänka på hur många av de radikala islamister som befinner sig i Sverige som är kapabla att genomföra terrorattacker. Den informationen håller nog Säpo för sig själva, eftersom den siffran troligen skulle skapa panik i landet mellanmjölk!

Vad gäller det kommande EU-valet så är det nog inte bara Rysslands eventuella försök till manipulering som vi ska oroa oss för, EU-valet i sig är en perfekt måltavla om man vill utföra en terrorattack mot demokratin och den samhörighet som Europa säger sig stå för – dessutom är många människor i rörelse på valdagen.

Jag hoppas verkligen att våra politiker i Europa inte börjar backa för radikal islams utbredning i och med terrordådet igår. Man måste hålla isär begreppen och det är inte kränkande för muslimer att bekämpa radikala element med alla medel – det borde dessutom ligga i allas intressen. Sverige är dock redan så gott som förlorade i och med att regeringen i praktiken bjudit in dessa extremister till landet samt inte lyft ett finger för att stoppa utvecklingen trots öronbedövande varningssignaler. Bedrövligt!

https://www.welt.de/politik/ausland/article190360293/Terror-Deutschland-eines-der-Laender-mit-hoechstem-Anschlags-Risiko-in-Europa.html

polis

Annonser

2 reaktioner till “Estlands underrättelsetjänst konstaterar att det finns 11.000 radikala islamister i Tyskland, varav 980 är kapabla att genomföra terrorattacker och varnar samtidigt för rysk manipulation i det kommande EU-valet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s