Mordet på 6-årig flicka väcker avsky i Afghanistan!

Upprörda afghaner krävde igår hårda straff på sociala medier, efter att en 6-årig flicka kidnappats och mördats i Kabul.

Kidnappning har blivit mer förekommande i Afghanistan under de senaste åren och drabbar personer med alla sorters inkomst, även utlänningar.

Landets inrikesminister har informerat om att flickan som hette Mahsa, blev bortförd i söndags och att hennes kidnappare begärde 300.000 USD som lösensumma.

Kabulpolisen arresterade senare två män i 20-årsåldern som ska ha erkänt brottet. De berättade i en videoupptagning att de hade tagit med sig flickan på en motorcykel och fört henne till ett hyrt rum. När lösensumman inte kom så dödade de flickan genom att kväva henne.

Mordet har väckt avsky och sociala medier har svämmat över av ilska mot flickans mördare. En talesman för president Ashraf Ghani har uttalat att mordet gjort honom bedrövad. Även Londonbaserade Amnesty International har fördömt det brutala mordet.

Tidigare den här månaden postade den amerikanska ambassaden en säkerhetsvarning att amerikanska medborgare är prioriterade måltavlor för kidnappning, både av beväpnade grupper såväl som kriminella gäng.

Världen är full av ondska och av någon anledning är det alltid barn som råkar mest illa ut.

#Mahsa

https://www.aljazeera.com/…/kidnapping-killing-6-year-afgha…

masa.jpg

Annonser

En reaktion till “Mordet på 6-årig flicka väcker avsky i Afghanistan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s