Miljöpartisten Leila Almi talar ut i Al Jazeera och menar att strukturell rasism har lett till ojämställdhet socialt och mellan folkgrupper!

Leila Ali Elmi som sitter i riksdagen för Miljöpartiet skapade en del uppmärksamhet efter valet förra året. Enligt henne själv har hon blivit en hatsymbol för extremister och rasister som ser henne som ett hot för vad det svenska samhället borde vara, men om jag inte missminner mig så berodde människors ilska på att hon kom in i riksdagen tack vare klanröstning.

Elmi avvisar det populistiska påståendet om att migranter och invandrare inte lyckats integrera sig i samhället och menar att strukturell rasism har lett till ojämlikhet både socialt och mellan folkgrupper i Sverige.
”Det handlar inte om brist på integration, utan brist på möjligheter och att inkluderas. När du letar efter jobb så kommer du inte att bli den som först får jobbet även om du är kvalificerad, ibland även överkvalificerad för tjänsten, på grund av ditt efternamn. Ribban är mycket högre för migranter.”

Elmi menar att hon är en symbol för hopp hos många i till exempel Angered som hon själv kommer ifrån – ett bostadsområde med många invandrare, fattigdom, låg utbildningsnivå, bostadsbrist och hög arbetslöshet.
”Jag är en symbol av hopp eftersom jag representerar en underrepresenterad grupp. Mitt mål är att ge unga människor politiska ambitioner och inspirera dem att bli politiker – inte bara för att de är svarta, invandrare, muslimer eller LGBT.”

Aeni Hussein, en 22-årig student och svensk-somalier menar att man känner hopp när man ser en somalisk kvinna med livserfarenhet stå i riksdagen och prata om saker som rör dem och det är därför de röstade på henne, inte för att hon är somalier.

Om Elmi hade kastat hijaben och uppmanat sina landsmän att ta seden dit de kommer genom att lära sig språket samt skippa religiös klädsel, tvångsäktenskap och kvinnlig könsstympning så hade jag också känt hopp!

https://www.aljazeera.com/indepth/features/threat-swedish-society-190312213602372.html

jhi.jpg

Annonser

3 reaktioner till “Miljöpartisten Leila Almi talar ut i Al Jazeera och menar att strukturell rasism har lett till ojämställdhet socialt och mellan folkgrupper!

  1. Bra sista kommentar, men skulle hon göra något sådant vettigt, likt apostaten och ateisten Ayaan Hirsi Ali, eller apostaten och jesus-dyrkaren Mona Walter, så skulle hon nog inte få mer än enbart fåtalet intelligenta men förtryckta kvinnors röster, d.v.s. de som letar efter en väg ut ur fundamentalismens helvete, samt förmodligen bli mordhotad av fundamentalister eller kanske få balkongflyga vid lämligt tillfälle. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-religionskritik/

    Det är inte direkt strukurell rasism som drabbar Ayaan Hirsi Ali eller Mona Walter, om man säger så, och det är faktiskt därför som Leila Ali Elmi, helt evident, ljuger. Jag har inte mött någon Sverigevänlig människa som mobbar människor p.g.a. ras. NMR som tycker att norden ska vara helt nordeuropeiskt är helt evident en liten obetydlig spillra i svensk politik.

    Lögnen är till för att skapa sympati och ge röster på henne själv och på Miljöpartiet och för att stödja fundamentalismen. Hon skiter i själva verket i alla de som förtrycks av Miljöpartiets egen EU-vurmande politik, som innebär hög arbetslöshet och större ojämlikhet i samhället, vilket skapar ktiminalitet, drogmissbruk, fundamentalism, rasism och konflikt. Miljöpartiet är inte ens något ”miljöparti” längre. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/03/25/14-uppriktiga-och-valmenande-fragor-till-miljopartiet-som-nu-ligger-under-4/

    De borde döpas om till Mönapartiet de fundamentalistgröna. Varför? För att de är exakt det.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s