IS-terroristen Skråmo bekräftas vara död – nu talar hans familj ut i internationell media om sin önskan att få hem barnen till Sverige!

Den ökända IS-terroristen Michael Skråmos barn tros ha lämnats ensamma i kalifatet och i en första intervju vädjar nu Skråmos mor och syster i ITV News desperat om hjälp att få hem de sju barnen, som alla är under tio år.

Familjen fick idag veta att Skråmo har dödats under slutstriden i
Baghouz, det sista IS-kontrollerade området. Barnen, som är i åldrarna ett till åtta år, sörjer fortfarande sin mor som dog tidigare i år.

I en video ses syskonen sända ett meddelande till sin familj i Sverige. När deras farmor ser videon känns det tungt och hon önskar att hon var där för att krama dem. Trots att hon helhjärtat visat sitt stöd för sin sons konvertering till islam, blev hon ändå ledsen när han tog sin familj och sin fru till Syrien.

Skråmos syster visar att hon skickade sms till Skråmo några dagar innan hans död, där hon uppmanar honom att släppa barnen fria. Till svar fick hon hjärtan, emojis och texten ”jag kontaktar dig och mamma när jag är ute härifrån Inshallah.” Men efter det har hon inte hört något. Hon beskriver deras relation som väldigt nära och att Skråmo dog i tron att han hade gjort rätt.

Videon må vara ”hjärtskärande” som de skriver i artikeln, men faktum kvarstår att barnen blivit hjärntvättade i kalifatet. På en av bilderna som visas upp i artikeln står Skråmo med IS-flaggan i bakgrunden och ett av barnen på ena armen samt ett vapen i andra handen – något som inte verkar bekymra hans familj. Skråmos farmor och syster kanske skulle åka ned till Syrien istället och ta hand om barnen på plats, så slipper vi hantera problemet? Men det kan man så klart inte begära.

Visst är de bara oskyldiga barn i grund och botten som inte kan belastas för sina föräldrars gärningar, men jag är genuint orolig för vad som ska hända om IS-barnen kommer till Sverige och ska börja gå i skolan – kommer det slå slint i huvudet längre fram? Hur ska det svenska systemet klara av att avradikalisera alla IS-terrorister samt deras fruar och barn, när vi inte lyckats med de IS-återvändare som redan finns i Sverige sedan tidigare? Finns resurserna och de ekonomiska medlen för detta?

Det är ett prekärt problem, men innerst inne hyser jag en önskan om att vi skulle göra som andra länder – till exempel Australien och bara säga nej! Som man bäddar får man ligga heter det och är det någon gång som detta bör gälla så är det i sådana här fall som handlar om mord, tortyr, våldtäkt och lemlästning av oskyldiga människor.

https://www.itv.com/news/2019-03-14/children-islamic-fighter-michael-skramo-caliphate-sweden-video/

skramo

Annonser

4 reaktioner till “IS-terroristen Skråmo bekräftas vara död – nu talar hans familj ut i internationell media om sin önskan att få hem barnen till Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s