Politiskt käbbel sammanfattar dagens riksdagsdebatt om IS-terroristerna och konkreta beslut lyste med sin frånvaro!

Det är inte ofta jag håller med ledarskribenter på Aftonblaskan, men idag fångar Oisín Cantwell kärnproblemet efter att ha lyssnat på dagens riksdagsdebatt om IS-återvändarna. Trots att man stötte och blötte problemet i flera timmar så uteblev de konkreta åtgärder som vi nu så väl behöver.

Sammanfattningsvis var SD mest radikala, M skällde på regeringen, V vill öppna sina hjärtan för de oskyldiga IS-barnen och L gjorde båda sakerna, medan regeringen gjorde sitt yttersta för att påminna om allt förträffligt man gjort. Ta detta gånger två så har Du debatten i ett nötskal. Sedan gick man ut för att möta pressen.

Tiden slösas alltså bort på onödigt tjafs istället för att agera och för mig låter det som att våra politiker tänker fortsätta använda sig av framgångsreceptet ”mycket snack – ingen verkstad”!

Iran och Irak har haft möte där IS-terroristerna står högt på agendan, måhända tar de saken i egna händer och helt enkelt eliminerar problemet så att det inte längre finns några som behöver återvända. Det vore egentligen det bästa, för det står helt klart att den svenska regeringen inte har någon plan överhuvudtaget för hur man ska hantera denna prekära fråga och oppositionen är inte heller särskilt eniga.

Det är också beklagligt att ingen belyser hur vi ska hantera nya radikaliserade ungdomar framöver? Tar man inte väck grundproblemet så kommer vi aldrig kunna mota extremismen i grind. Varför talar man till exempel inte om att stänga alla de moskéer som bevisligen är en plattform för rekrytering av nya jihadister? Varför ska man betala ut bidrag/statsstöd till tvivelaktiga organisationer som förknippas med våldsbejakande extremism? Varför gör man inte som i Danmark och försöker införa lagar mot utländsk finansiering av moskéer?

Det finns så mycket att göra, men ingen majoritet som är villig att genomföra det. Mycket beklagligt att vi har ett så naivt styre i Sverige!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/4d5rkG/politiskt-kabbel-kring-is-atervandarna?fbclid=IwAR2A_3FLLZcGj73l9fDk_tIw9IAOnpLsz9oX0bLPFsBaX78pxK_wFNHFSaE

cant

Annonser

3 reaktioner till “Politiskt käbbel sammanfattar dagens riksdagsdebatt om IS-terroristerna och konkreta beslut lyste med sin frånvaro!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s