Föräldrarna har flytt från krig för att undvika död, bara för att begrava sina barn i ett annat land – det är fler länder än Sverige som har problem med gängkriminalitet som ett resultat av oansvarig migrationspolitik!

Intressant intervju med Jacques Dhieu, en 20-årig student vid La Trobe-universitetet i Australien, där man kan dra paralleller till Sveriges gängkriminalitet som till stor del består av första eller andra generationens invandare, även om ingen vill prata högt om det.

Dhieu föddes i ett flyktingläger i Kenya och i söndags blev hans kusin mördad. 20-årige Winis Apet, hittades i en blodpöl i söndags vid midnatt – ihjälskjuten med ett skott i bröstet. Dagen efter arresterades hans 19-årige barndomsvän för mordet.

Dhieu uppmanar nu ungdomarna i bostadsområdet att ”sluta fantisera om gänglivet” samtidigt som han försöker få ett stopp på våldet.
”-Är det inte sorgligt att våra föräldrar flydde från krig för att undkomma döden, bara för att behöva begrava sina barn i ett annat land. Hur många mödrar måste förlora sina söner innan det är nog? När ska vi ungdomar vakna upp och sluta fantisera om gänglivet? Jag önskar verkligen att människor kunde vara bättre i den här världen, det krävs inte särskilt mycket. Många unga människor med invandrarbakgrund hamnar ofta mellan två kulturer – från vilka de är till den som de uppfattas som av andra, vilket fått vissa att dyrka gängkulturen utomlands. När våra unga människor stämplas och isoleras från samhället, tvingas de att leta någon annanstans för att finna självkänslan och känslan av att tillhöra. De fantiserar om Amerika och avgudar gänglivet där borta, vilket får dem att känna sig tuffa och en del av någonting. Många av dessa människor möts av brist på möjligheter, vilket börjar redan vid födseln och det utvecklas över tid, varför det blir svårare och svårare att överbrygga. För många unga människor känns det som att oavsett hur mycket de försöker, kan de aldrig uppnå sina drömmar. Känslan av orättvisa och maktlöshet som människor som inte blir åhörda upplever, hjälper i sin tur till att elda på ungdomsvåldet.”

Det grova våldet har accelererat i Melbourne de senaste månaderna och många medlemmar av de afrikansk-australiensiska samhällsgrupperna har länge känt en stark oro över våldet mellan grupper från olika förorter. Apet var den femte personen som mördades i Melbourne på två veckor och är ett resultat av fyra olika skottlossningar.

https://www.theage.com.au/national/victoria/our-parents-fled-wars-to-avoid-death-only-to-bury-their-children-in-another-land-20190312-p513ia.html

DHIEU

Annonser

3 reaktioner till “Föräldrarna har flytt från krig för att undvika död, bara för att begrava sina barn i ett annat land – det är fler länder än Sverige som har problem med gängkriminalitet som ett resultat av oansvarig migrationspolitik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s