Föräldrar håller sina barn hemma från skolan i Oskarström – trakasserier, bråk med polisnärvaro och en handfallen skolledning ligger till grund för beslutet!

I samhället Oskarström i Halland har föräldrar beslutat att hålla sina barn hemma från skolan, efter flera bråk på Österledskolan.

Föräldrarna till eleverna på högstadieskolan har länge varit oroade över situationen och det faktum att polisen under de senaste månaderna har larmats till skolan vid flera incidenter har för många varit ett kvitto på att något är allvarligt fel. Förra veckan kallades polisen till två bråk, vilket var droppen för många föräldrar som nu beslutat sig för att hålla barnen hemma från undervisningen.

I vissa fall har bråken rört elever och ungdomar som inte hör hemma på skolan och en grupp nyanlända elever har hamnat i fokus. De pekas ut som grunden till problemen av vissa, medan andra säger rakt ut att de eleverna ofrivilligt hamnat i bråk på grund av rasism. Vuxna på skolan som hörde delar av det som skreks i samband med fredagens bråk bekräftar de rasistiska inslagen. Samtidigt har personalen på skolan kritiserats för att man bara tar de nyanländas parti. Skolledningen arbetar nu för att utarbeta en handlingsplan på lång sikt.

Skolledningen har även fått stark kritik för att den inte lyckas skydda utsatta elever. En pappa skriver på sociala medier att hans dotter blir kallad för ”hora” och ”horunge” samt blir puttad och slagen på kroppen och ansiktet. Han skriver även att hon i fredags slog till en kille som kallat henne och många andra tjejer för ”hora”. Pappan menar att skolledningen inte gör något eftersom de är rädda för att bli kallade för rasister.

En annan förälder skriver att hans barn utsatts för skällsord, hot och misshandel ända sedan sjunde klass och att han upplever att han motarbetas av skolledningen. Han tycker att det råder anarki på skolan och att elever inte respekterar lärarna. Hans barn hade fått höra att något skulle hända efter skolans slut i fredags, varför de valt att hålla sitt barn hemma.

Det här är bara ett exempel i mängden på en skola i Sverige där arbetsmiljön är under all kritik och barnen upplever en stor otrygghet efter att skolledningen tappat kontrollen och inte vågar sätta ned foten.

Landets golgatavandring fortsätter och överallt börjar samhället krackelera. Vad händer när den stora kraschen kommer? Förhoppningsvis kommer vi ut hela på andra sidan med möjlighet att bygga upp något nytt – utan naiva, fega och egoistiska politiker vid spakarna.

4 reaktioner till “Föräldrar håller sina barn hemma från skolan i Oskarström – trakasserier, bråk med polisnärvaro och en handfallen skolledning ligger till grund för beslutet!

 1. Att ta hem barnen ser jag tyvärr som det enda rätta i detta fall, till skillnad mot när lärare/rektorer uppmanar till anarki.

  Man kan fråga sig vart Skolverket och Statens skolinspektion tagit vägen? De borde ha både ha reagerat och agerat vid det här laget och ställt de ansvariga vid berörda skolor till svars. Det är ju inte så att problemet uppstod idag …

  Gillad av 1 person

 2. Rasistkortet, det som de flesta svenskar är så rädda för och också anledningen till många problem inom landet! Jag känner att det är Stefan Löfvén som ligger bakom detta?
  Man gnäller och skäller på Orbàn för att han inskränker yttrandefriheten. Här i Sverige görs samma sak (indraget presstöd till bl a Samhällsnytt) men då har det på något konstigt sätt blivit legitimt!
  Att vi har en galen SM, blir mer och mer tydligt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s