Nya uppgifter tyder på att Qatar mutade sig till värdskapet för fotbolls-VM 2022!

Om tre år är det dags för fotbolls-VM i Doha och det var många som lyfte på ögonbrynen när Qatar utsågs till värd för den stora fotbollsfesten – främst på grund av klimatet med en normal dagstemperatur på +50 grader som är direkt skadlig för spelarna. Trots protester och ifrågasättanden har dock allt fortskridit enligt plan.

Idag framkommer det dock att läckta filer visar att Qatar i hemlighet erbjudit Fifa 400 miljoner USD bara 21 dagar innan de blev nominerade till värdar för 2022 års världsmästerskap.

Dokumenten visar att överordnande från den Qatar-styrda mediekanalen Al Jazeera, som ägdes och styrdes av Qatars emir Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani, signerat ett TV-kontrakt med ett mycket högt erbjudande. Kontraktet sägs innehålla en oöverträffad framgångsavgift om 100 miljoner USD som skulle betalas till Fifa enbart om Qatar blev framgångsrika vid omröstningen i 2010 World Cup ballot.

Fifa kommer nu att mottaga en utbetalning av ett mångmiljonbelopp i nästa månad, som inkluderar avgiften på 100 miljoner USD enligt avtalet.

Ett ytterligare erbjudande om 480 miljoner USD erbjöds av Qatar tre år senare, vilket innebär att Fifa totalt erbjudits 880 miljoner USD av Qatar för att de ska få stå som värdar i fotbolls-VM 2022.

Hela händelsen utreds nu av schweizisk polis som en del av ett mutförsök. Detta kommer ytterligare spä på misstankarna om att Qatar aktivt köpt sig rätten till att få vara värdar för världscupen.

Fifa har vägrat att kommentera uppgifterna.

Solklart fall av mutbrott om ni frågar mig, men något säger mig att vi om tre år ändå kommer att få se fotbolls-VM från Qatar eftersom vi alla vet att ”money talks”!

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/03/10/qatar-allegedly-offered-880m-secret-payment-fifa/

seen

Annonser

En reaktion till “Nya uppgifter tyder på att Qatar mutade sig till värdskapet för fotbolls-VM 2022!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s