Försvinner landets problem om vi förbjuder islam och kastar ut alla muslimer?

En gång i tiden var allt judarnas fel, efter det lyckades Grotesco skoja till det genom att beskylla bögarna för alla fel och numera är allt i mångas ögon muslimernas fel.

När till och med jag som inte ens är muslim tycker att det går till överdrift, så kan jag bara tänka mig vad muslimerna själva tycker. Det är sant att det inte finns något som heter islamofobi, utan det är ett påhittat uttryck för att tysta människor som ifrågasätter vissa delar av religionen som inte är kompatibel med västs värderingar, men det finns helt klart en beröringsskräck och som det verkar en agenda för att uppvigla till hat mot muslimer.

Jag delar som ni vet nyheter från olika delar av världen som jag tycker är intressanta eller som berör mig på olika sätt. Ofta härrör det till islam och kvinnoförtryck eller konsekvenserna av radikal islam som salafism/wahabism, men det betyder inte att jag avskyr muslimer i allmänhet utan att jag vill belysa problematiken, bekämpa fundamentalister och stå upp för utsatta människor. Men det blir lätt patetiskt när kommentarsfälten, oavsett nyhet, allt som oftast fylls av minst en kommentar om att det är på grund av islam. Man kan tydligen skylla precis allt på islam, nu senast de många knivattackerna i London där tonåringar får sätta livet till och den enda gången jag inte sätt någon skylla på islam är när det handlar om klimatet. Varför inte kan man fråga sig? När tesen är att muslimerna vill ta över hela världen och slakta oss som är otrogna en efter en, varför alla händelser som innehåller ond bråd död eller sexuellt tvång/utnyttjande kan skyllas på muslimer och deras religion, så är det väl märkligt att man inte beskyller även klimatproblemen på islam?! Vill man uppnå världsherravälde så är det väl en utmärkt idé att manipulera klimatet.

Det är dock inte bara i Sverige som man uppviglar mot muslimer, utan det sker på många håll i Europa just nu. I Al Jazeera hade man häromdagen ett reportage om att många muslimska kvinnor känner sig hotade av västerlänningar som vill slita av dem deras slöjor och bara det senaste året har det varit flera händelser med verbala attacker, där angriparen försökt slita av kvinnorna deras huvudbonader. Även om jag är starkt kritiskt till slöja, hijab, burka och niqab – särskilt på flickor och helst vill ha en lagstiftning på plats för att skydda barnen, skulle jag aldrig drömma om att fysiskt slita av någon deras kläder. Vi måste föra en sansad debatt och enligt mitt tycke är demokratiska samtal att föredraga framför handgripligheter som kränker andra människor.

Man kan också fundera över på vilket sätt man löser Sveriges problem med exempelvis grov kriminalitet, segregation samt en vård och skola som är i fritt fall genom att skylla allt på muslimerna? Ponera att vi skulle förbjuda islam och kasta ut alla muslimer från Europa som många förespråkar – kommer problemen att försvinna då? Radikal islam med moskéer som predikar hat, parallella samhällen, shariapoliser, kvinnoförtryckande plagg, böneutrop och jihadister som överbefolkar landet = ja! Men resten? Nej, Sveriges problem går djupare än så!

Det är de radikala elementen som vi bör bekämpa, men mycket handlar också om kultur – inte religionen i sig. Det finns bra och dåliga människor i alla religioner, varför det inte är rätt att dra alla över en kam när det rör sig om vissa grupperingar som förstör för alla andra. Sedan är det så klart ett problem att Sveriges regering är för slapphänt och istället för att bekämpa extremismen, bjudit in den så att den frodas som aldrig förr. Det vi behöver är krafttag mot denna pest samt att samhället sätter ned foten och visar att vi inte tolererar detta beteende i en demokrati där vi värnar om allas lika rättigheter oavsett kön, religion, etnicitet och sexuell läggning. Så länge vi är tysta så agerar vi passiva medlöpare som låter förtrycket fortgå!

#alltärintemuslimernasfel

Annonser

9 reaktioner till “Försvinner landets problem om vi förbjuder islam och kastar ut alla muslimer?

 1. Bra och klokt formulerat.
  Min kanske alltför amatörmässiga åsikt är att precis allt som går till överdrift är tokigt och skadligt. Feminism är i grund och botten jättebra, Me too eller vad det nu heter också. Men när det går till överdrift och får groteska dimensioner så förvandlas det till både monster och mardröm.
  Religioner likaså, de flesta ingen undantagen.
  Det stora problemet är väl att det inte kan konstateras förrän det kan vara försent.
  Väldigt bra skrivet. Tack

  Gillad av 1 person

 2. Återigen, inget kan på något plans se någon förändring, med den mähä, pajasregering som vi dras med åstadkomma något till det bättre, inte ens små förändringar.
  Vi behöver en ny kraft som verkligen sätter ned foten och säger : nu är det nog.
  Kraften jag tänker på är svenska folket.

  Gillad av 1 person

 3. När man gräver lite (mycket) djupare, så uppstår en bild att allt fortfarande är judarnas fel. I alla fall en viss grupp inom judendomen. Inte alla. Det är en grupp (eller fler) inom denna religion/kultur som driver hela multikulturella cirkusen och de använder muslimska migrationen som ett vapen mot västerländsk civilisation och kultur.
  Så även om vi skulle slänga ut islam (inte direkt muslimerna själv), så skulle en del av problemet finnas kvar; hatet mot västerländsk civilisation och kultur och önskan att förstöra den. Det är vi, vita, västerländska människor som är fienden enligt vissa och dessa ”vissa” har roffat åt sig många maktpositioner direkt eller indirekt, inom finans, kultur, utbildning och entertainment.

  Gilla

  1. Det verkar vara något eller flera saker oklart exakt vilka som är väldigt fel, särskilt om man ser på det i ett längre perspektiv.

   Gilla

   1. Ett längre perspektiv?
    Då tänker jag bl.a. Coudenhoven-Kalergi, judiska tron att de är Guds utvalda folk, att vid slutet ska de härska över alla andra, den judiska profetian om Mashiach och Armageddon. De ska skapa kaos för att förbereda tiden där deras messia ska komma. Allt som har hänt och som händer nu passar exakt in detta mönster.

    Gilla

 4. Faktum är att det i Sverige (men även internationellt) bara är en ideologi som hela tiden görs sig hörd med krav på positiv särbehandling inom alla samhällsfunktioner under åberopande av en sagobok som skrevs för sisådär 1500 år sedan men som av denna ideologis anhängare fortfarande anses vara en bok att rätta sitt liv och leverne efter.

  Att tåla denna ideologi är som att säga att ”lite nazism skadar ju inte…”.

  Gilla

  1. Tillägg: Men de som verkligen ställt till det för Sverige och svenskarna är nuvarande och förra regeringarna som hela tiden viker ner sig för högljudda vänsteraktivister som förnekar verkligheten. Dessa personer, politiska partier och organisationer måste ställas inför rätta och dömas för landsförräderi, samhällsomstörtande verksamhet och förskingring av allmänna medel (skattemedel).

   Gilla

 5. Lyssna noga, men fram för allt från 2:30 när Barbara Lerner Spectre från Pandeia här i Stockholm talar….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s