Man i Malaysia döms till över 10 års fängelse för att ha förolämpat islam – det strängaste straffet hittills för hädelse!

En påminnelse om hur galen vår omvärld är får man när man läser denna nyhet om hur en malaysier dömts till 10 år och 10 månaders fängelse av en malaysisk domstol för att ha förolämpat islam och profeten Mohammed – en dom som är den hårdaste hittills vad gäller hädelse i länder där majoriteten består av muslimer.

Tre andra har också dömts för att ha förolämpat islam och profeten på sociala medier.

Personen vars identitet endast uppgivits som Facebook-användaren ”Ayea Yea”, har erkänt sig skyldig till brottet med tio anklagelser om antireligiösa aktiviteter samt att ha missbrukat kommunikationsnät.

Polisen uppmanar allmänheten att inte missbruka sociala medier eller kommunikationsnät genom att ladda upp eller dela någon form av provokation som kan påverka religiösa eller rasliga känslor, vilket orsakar ras-spänningar samhället.

Mujahid Yusof Rawa, ministern för religiösa ärenden, uttalade i torsdags att ”Islamic Affairs Department” övervakar vad som skrivs och kommuniceras när det kommer till att förolämpa islam och profeten Muhammed. Ministeriet kommer inte att kompromissa kring dessa förolämpningar och straffar alla som anses skyldiga.

https://www.aljazeera.com/news/2019/03/190309143611139.html

blas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s