Knivattackerna i London avlöser varandra och det är unga människor som får sätta livet till – nu kommer lärarna börja patrullera gatorna och följa eleverna hem från skolan!

Den senaste tiden har knivmorden eskalerat i London och det sker i princip knivattacker, oftast med dödlig utgång, flera gånger per vecka. För mindre än en vecka sedan skrev jag om en 17-årig flicka som satt med sina vänner på en bänk i en park intill en lekplats i London när två män kom fram och oprovocerat knivhögg henne i ryggen, varpå hon avled omgiven av sina vänner. En av gärningsmännen, en 17-åring, har för övrigt anhållits i dagarna.
 
Knappt 24 timmar senare skedde ännu ett mord på en pojke i en förort till London och i veckan som gick blev en annan 17-årig pojke dödad i en knivattack i västra London. Även idag inträffade en knivattack på eftermiddagen på en buss i norra London, när en 19-åring blev knivhuggen i bröstet. Han flögs till sjukhuset med ambulanshelikopter och befinner sig nu i ett kritiskt tillstånd.
 
Det handlar helt klart om en kris och regering samt polis diskuterar nu hur man ska tackla problemen. Samtidigt känner skolorna en viss oro över att deras elever ska råka illa ut och Harris Federation, en multiakademisk kedja som har hand om 46 skolor i London, har nu beslutat att lärarna ska patrullera gatorna och busshållplatserna samt följa med barnen hem efter skolan.
 
De senaste siffrorna visar att 100 personer mördats så här långt i Storbritannien i år och i 41 av fallen rörde det sig om knivattacker.
 
Mycket oroande utveckling och att det är så många unga människor som mister livet är riktigt tragiskt. Det bekymrar mig dock ännu mer att Sverige är på väg åt samma håll i en rasande fart, med den skillnaden att vi saknar både handlingskraftiga politiker och en säkerhetstjänst som har kontroll.
 

 

 

 

police

En reaktion till “Knivattackerna i London avlöser varandra och det är unga människor som får sätta livet till – nu kommer lärarna börja patrullera gatorna och följa eleverna hem från skolan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s