Hyckleriet är på topp när Saudiarabien talar inför FN:s råd för mänskliga rättigheter och intygar att de värnar om yttrandefriheten samtidigt som man är på väg att avrätta kvinnorättsaktivister!

Dr. Abdul Aziz Al-Wasel, kungadömets FN-ambassadör i Geneve, intygade igår inför FN:s råd för mänskliga rättigheter att bevarandet av mänskliga rättigheter spelar en viktig roll  i alla aspekter för styret i Saudiarabien – från utbildning, arbete och vård till fängelser samt kampen mot terrorism.
 
Han pekade också på att det inte finns några motsättningar mellan implementeringen av islamsk Sharia och internationella mänskliga rättigheter samt överenskommelser föreskrivna av Saudiarabien.
-”Kungadömets föreskrifter säkerställer yttrandefrihet, uttryck och association, samtidigt som man kriminaliserar alla former av tortyr och dålig behandling.”
 
Har världen någonsin skådat ett större skådespel? Att ambassadören överhuvudtaget har mage att prata om hur Saudiarabien står upp för yttrandefrihet samt bekämpar tortyr och dålig behandling när Saudiarabien samtidigt planerar att avrätta flera kvinnorättsaktivister som protesterat mot att kvinnor inte får köra bil samt att kvinnor måste ha manlig eskort när de lämnar hemmet – kvinnor som dessutom utsatts för tortyrliknande behandling i fängelset?!
 
Detta vet så klart FN men de struntar i att agera! De hade kunnat ställa ambassadören mot vägen och beslutat om att införa sanktioner mot landet såvida man inte släppte dessa kvinnor fria omgående, men istället jamsar man med i charaden och låtsas att allt är frid och fröjd – man blir lätt illamående!
 
Vad säger för övrigt Sveriges utrikesminister Margot Wallström som representerar ”den humanitära stormakten”? Hon tiger tydligen still som alla andra medlöpare – bedrövligt!
 
En gång i tiden när jag var ett naivt litet barn såg jag upp till FN och litade på att de stod för fred samt rättvisa – jag trodde verkligen att de brydde sig om mänskliga rättigheter och den lilla människan. Nu vet jag tyvärr bättre och det känns hårt att veta att ingen egentligen bryr sig om mänskliga rättigheter som bara är tomma ord på ett papper – pengar och makt kommer alltid att vara drivmedlet för världens ledare!
 
ABDUL
Annonser

6 reaktioner till “Hyckleriet är på topp när Saudiarabien talar inför FN:s råd för mänskliga rättigheter och intygar att de värnar om yttrandefriheten samtidigt som man är på väg att avrätta kvinnorättsaktivister!

 1. Se där ja, en amerikansk medborgare och Harvardprofessor har utsatts för tortyr i Saudiarabien under den tid han var frihetsberövad.

  ”Walid Fitaihi described being dragged from his room in Riyadh’s Ritz Carlton hotel, where he was being detained, then told a friend he was ”blindfolded, stripped of his underwear and bound to a chair,” the report said. The Harvard-trained doctor was then reportedly shocked with electricity in ”what appears to have been a single session of torture that lasted about an hour,” the paper reported. It also said he was whipped so severely he could not sleep on his back for days.”

  Kungadömet står verkligen upp mot tortyr och dålig behandling bla bla bla….

  https://www.aljazeera.com/…/saudi-arabia-reportedly…

  Gilla

 2. Ja det är ett flertal länder bla USA och Bulgarien om jag inte missminner mig som sysslar med tortyr. Minns Egyptiensvenskarna som sändes iväg med intyg att just dessa inte skullle torteras. Detta intyg visades stolt upp av kunniga insatta Svenska politiker, en sak som återigen togs upp på många utländska universitet som ett typiskt avskräckande exempel. Tack igen för ditt fina arbete.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s