17-årig flicka oprovocerat knivhuggen till döds i park i östra London – den femte personen på åtta dagar som knivhuggits i den brittiska huvudstaden!

17-årige Jodie Chesney satt i fredags med sina vänner intill en lekplats i en park i Harold Hill, Romford i London, när två män kom fram till henne. En av männen knivhögg henne i ryggen vartefter paret flydde från platsen. Chesney, en student med toppbetyg som läste psykologi och sociologi på högskolan, är det senaste offret i den knivbrottsepidemi som råder i huvudstaden.

Flickans farmor Debbie Chesney, markerade mot det meningslösa dödandet och skrev online:
”Det här var vårt yngsta barnbarn. Hur har vi kommit till den här punkten när våra barn inte kan ta en promenad i parken utan att råka ut för en oprovocerad attack? Vi vill inte att någon annan ska behöva gå igenom vad vår familj genomlider just nu. Det här måste få ett slut, det är för många unga människor vars liv tar slut på grund av onödigt våld.”

Chesneys sista minuter i livet var tillsammans med vänner och grannar i närheten som rusade dit för att hjäpa henne. Teresa Farenden, en 49-årig granne och trebarnsmor, hörde henne skrika på hjälp.
-”Jag trodde aldrig att jag skulle komma ut till ett mord och att jag skulle gå fram till en flicka som har blivit knivhuggen. En pojke sade ”Jag behöver hjälp, min flickvän har blivit knivhuggen” och då sprang jag fram. Människor är rädda för att hjälpa till, men det var mina modersinstinkter som slog till. Pojkvännen gjorde allt han kunde. Knivbladet satt fortfarande i, men jag såg det inte eftersom det var mörkt och jag försökte göra hjärtmassage. Det var hemskt, det var så mycket blod och flickan stönade, men hon var mest tyst. Vi kollade hennes puls och kunde höra henne andas. När ambulansteamet kom var flickan troligen redan död.”

Flickan är den artonde personen som mördas i London i år och fem av dem har varit tonåringar. Hon var även den femte personen som blivit allvarligt knivhuggen under de senaste åtta dagarna.

Tragisk utveckling och polisen verkar inte kunna stoppa våldsspiralen. England ligger några år före Sverige, men vi är på god väg att gå i exakt samma fotspår. Även här står polis och regering handfallna utan insikt om hur man ska komma tillrätta med den grova brottsligheten som främst drabbar unga människor.

Annonser

En reaktion till “17-årig flicka oprovocerat knivhuggen till döds i park i östra London – den femte personen på åtta dagar som knivhuggits i den brittiska huvudstaden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s