Den danska statsministern är stolt över att Danmark rasat på listan äver länder som tar emot flest migranter!

Danmark har sedan 2015 gått från att vara nummer 5 på listan över länder i Europa som tar emot flest asylsökande per invånare, till att vara nummer 16.

Detta tog den danska statsministern Lars Løkke Rasmussen upp i sitt tal på Venstres EU-landsmöte i Bella Center i Köpenhamn tidigare idag.

Han menar också att landet nu har fått ordning på tillströmningen efter migrationsproblemen som skakade Danmark och Europa 2015.

De senaste två åren har Danmark haft det lägsta asyltalet på ett decennium och statsministern menar nu att man ämnar göra ännu mer tillsammans med andra Europeiska länder för att stoppa strömmen av asylsökande migranter från Mellanöstern och Afrika, i syfte att stärka bekämpningen av terrorism samt stoppa kriminella gäng.

”Tack vare att vi har fått styr på asyltillströmningen och lagt mindre medel på asylsökande här hemma, kan vi använda ytterligare 2,5 miljarder på bistånd i utvecklingsländerna. Det är jag stolt över!”

Det är nog ingen oäven gissning att Sverige ligger i topp på den listan.

Kloka Danmark som har politiker från nästan alla led som besitter både kurage och sunt förnuft! Svenska politiker kan ska skatta sig lyckliga om de besitter ens en bråkdel av deras insikter!

https://www.bt.dk/politik/lars-loekke-derfor-er-det-godt-at-vaere-nummer-16

 

Annonser

3 reaktioner till “Den danska statsministern är stolt över att Danmark rasat på listan äver länder som tar emot flest migranter!

  1. Danmark är bara att gratulera. En förhoppning är att deras vaksamhet vid gränsen även kan hindra social turism som vill passera Danmark på vägen till Sverige.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s