Hundratals protesterade mot barnäktenskap i Libanon, men i Sverige fortsätter myndigheterna att se mellan fingrarna med regeringens välsignelse!

Idag protesterade hundratals personer i Libanon, främst kvinnor, mot barnäktenskap och krävde att lagstiftarna förbjuder att barn under 18 år får gifta sig. Vissa bar plakat med slogans som ”Inte före 18 år” och ”Stoppa tidiga äktenskap”.

I Libanon tillåter man flickor så unga som 14 år att ingå äktenskap.

Abir Abdel Razeq, en 22-åring som bar sin unga dotter i famnen, berättar att hon giftes bort som 14-åring.
-”Jag hoppas att min dotter inte gifter sig tidigt och att hon tar skolexamen. Jag hoppas att hon inte gifter sig innan hon är 22.”

Protesten kom samtidigt som ett lagförslag om 18 som minimiålder för äktenskap, inväntar parlamentets övervägande. Libanon har inte rikstäckande lagar om äktenskap och skilsmässa eftersom dessa områden styrs av landets 18 religiösa samhällen.

Meanwhile in Sweden… har vi en lag mot barnäktenskap, men den efterlevs inte eftersom det finns kryphål och myndigheter väljer att titta åt andra hållet istället för att rädda de många barnbrudar som tvingas leva med gamla gubbar istället för att gå i skolan och leka med sina kompisar!

Faktum är att det bara är Vänsterpartiet som har ryggen fri när det kommer till detta prekära ämne. År 2014 röstade nämligen alla partier (inklusive SD) utom Vänsterpartiet för att godkänna regeringens förslag om att det även fortsättningsvis ska vara möjligt att erkänna tvångsäktenskap, utländska barnäktenskap och fullmaktsäktenskap i Sverige.

Vänsterpartiet hade motionerat om att täppa till kryphålen i lagen genom att ta bort undantagsregeln, men inga andra partier gav sitt stöd. Makabert och inget som jag kände till innan! Jag har skrivit till SD:s kansli och ifrågasatt deras agerande eftersom det går tvärtemot deras partiprogram, men jag har ännu inte erhållit något svar.

När man ser krasst på det hela så är det egentligen inte klokt hur länge den svenska regeringen (oavsett färg) har använt sig av strutsmetoden när det kommer till dessa frågor. Jag är imponerad av att kvinnor som Sara Mohammad, Nalin Pekgul och Amineh Kakabaveh (för att nämna några) som så länge skrikit sig hesa för döva öron, ändå orkar driva kampen vidare!

Skäms Sverige – gör om och gör rätt!

https://english.alarabiya.net/…/Hundreds-protest-against-ch…

https://www.vansterpartiet.se/inga-undantag-for-tvangsakte…/

child

Annonser

En reaktion till “Hundratals protesterade mot barnäktenskap i Libanon, men i Sverige fortsätter myndigheterna att se mellan fingrarna med regeringens välsignelse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s