Kvinna i Iran som vägrar bära hijab attackerad av moralpolis som sprayar tårgas i ansiktet!

En iransk kvinna fick tårgas sprayad i ansiktet efter att ha vistats utomhus utan hijab.

Masih Alinejad, som startade kampanjen ”White Wednesdays” och ”My Stealthy Freedom” mot tvång att bära hijab i Iran, lade upp videon online med texten ”Se en hemlig moralpolis spraya tårgas på en kvinna som vägrar bära hijab. Det här är den andra våldsamma videon som kampanjen mottagit den här veckan. Vi uppmanar omvärlden att fördöma den här brutaliteten.”

Videon visar en kvinna som argumenterar med en man, som anses vara en hemlig moralpolis, om landets förtryckande religiösa regim. Kvinnan kallar mannen blind och olycksalig eftersom han stödjer regeringen. Sedan vänder sig mannen om för att konfrontera henne och hon säger då att ”du kan göra vad du vill, jag är inte rädd”, varpå mannen tar fram en liten svart flaska från sin väska och sprayar tårgas i kvinnans ansikte innan videon avbryts.

Sedan Irans islamiska revolution för 40 år sedan, har kvinnor tvingats täcka sitt hår för att vara anständiga. De som bryter mot lagen blir straffade offentligt, får böter eller arresteras.

Förra året var det minst 112 kvinnor som arresterades eller kvarhölls på grund av att de brutit mot Irans islamiska lagar och man kallar det för ”ett år av skam” (a year of shame).

Jag har skrivit otaliga inlägg i ämnet, men det är viktigt att vi aldrig tystnar – vi måste backa alla modiga kvinnor som vågar ta kampen mot förtrycket! Jag önskar bara att fler kunde stå upp mot det kvinnoförtryck som hotar att ta över i Sverige – landet där både regeringen, myndigheter, företag, skolor och diverse organisationer bejakar det som man i andra länder försöker bekämpa. Numera accepterar man till och med att små flickor sexualiseras i Sverige – bedrövligt!

#onlyinsweden

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6743199/Iranian-undercover-morality-police-sprays-woman-tear-gas-refusing-wear-hijab.html?fbclid=IwAR32ZVSEGcSZasMkM5tkOk8buD42Ljy-nyXxdE_GzhKVrj7D78-bT3vUHiU

woman

Annonser

En reaktion till “Kvinna i Iran som vägrar bära hijab attackerad av moralpolis som sprayar tårgas i ansiktet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s