Jag – en oanständig tjuv?

Ni som följer mig vet att Ystads Allehanda nyligen publicerade en insändare där jag kritiserade det faktum att många kommuner måste spara in på skolan och jag drog paralleller till hur regeringen missbrukar våra skattepengar genom att t.ex. ge Sveriges Unga Muslimer fortsatt statsbidrag trots kopplingar till islamistisk extremism. Jag nämnde även Socialdemokraternas koppling till Muslimska Brödraskapet och sedan publicerade tidningen en replik där en man avfärdade mina påståenden som konspirationsteorier, varpå jag skrev en replik till honom där jag ville påvisa kopplingarna som är svåra att blunda för och jag använde mig av Ledarsidornas utmärkta grävande artiklar. Tidningen var dock tveksamma till publicering och jag fick aldrig någon förklaring till varför man inte ville ta in den. Nu har det gått två veckor och i förrgår skrev jag ett mail till chefredaktören samt ringde även och jagade honom idag utan resultat. Så fick han äntligen ändan ur vagnen sent i eftermiddags och svarade.

Han menar på att jag inte har några bevis för mitt påstående utan svingar vilt och inte lyckas bra med de påvisade kopplingarna och därför går det inte att publicera. Det är dock fakta att det finns en skriven överenskommelse mellan Socialdemokrater för Tro och Solidaritet samt Sveriges muslimska råd (SMR) från 1999 om att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor, men det har tydligen ingen betydelse.

Dessutom menar han att jag ska ha stulit texten, trots att jag refererar till Ledarsidorna i min text.

”Dessutom har du inte skrivit insändaren själv, stora delar har tillkommit med klipp och klistra-metoden. Det är ett anständighetskrav att våra insändarskribenter formulerar sig själv och inte stjäl annat upphovsrättsskyddat material. Du förstår säkert att jag som ansvarig utgivare är juridiskt ansvarig och därför inte kan tillåta dylikt.”

Jag hade förstått deras ställningstagande om de hade svarat tillbaka direkt samma vecka, istället för efter så här lång tid när jag legat på som en igel. Självklart hade jag aldrig skrivit en insändare där majoriteten av innehållet består av fakta baserat på en annan källa, men det här var en replik efter en annan persons påhopp på mig där jag behövde presentera underlag för mitt påstående.

Jag kommer inte att skicka in fler insändare till YA, även om man kan nå många som inte har sociala medier den vägen. Även jag har mina begränsningar för vad jag vill göra på den lilla fritid jag har och att bli hunsad av statsstyrd media som är rädda för att bli av med presstödet ingår inte i de planerna!

recept.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Jag – en oanständig tjuv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s