11-årig pojke i Florida arresterad av polisen efter att ha vägrat svära den amerikanska trohetseden i skolan!

Den 11-årige eleven på Lawton Chiles Middle Academy i Lakeland, Florida, arresterades den 4 februari för att ha skapat en störning i klassrummet. Incidenten började när pojken vägrade att stå upp och svära den amerikanska trohetseden, varpå en lärarvikarie insisterade på att han skulle göra det trots att elever har tillåtelse att välja om man vill deltaga eller inte.

Lärarvikarien Ana Alvarez, kontaktade skolans administrativa kontor efter att ha hamnat i argumentation med pojken eftersom han inte ville ställa sig upp.

Pojken menade att han inte ville ställa sig upp eftersom ”det här landets flagga är rasistisk ” samt att han ansåg att nationalsången är ”kränkande mot svarta människor”. Alvarez svarade genom att fråga varför pojken inte lämnade USA om det är så hemskt här, varpå pojken som är mörkhyad svarade att ”de tog hit mig”. Alwarez svarade då ”Tja, du kan alltid återvända hem. Jag kom hit från Kuba och den dagen jag känner att jag inte är välkommen här längre så kommer jag att hitta ett annat land att bo i”.

Pojken blev tillsagd att lämna klassrummet över 20 gånger, men vägrade att gå ut från klassrummet. Till slut tog han sin ryggsäck och gick ut, medan han ropade ”Jag struntar i om jag blir avstängd, den här skolan är rasistisk.”

Efter att han lämnat klassrummet skapades det mer kaos och han ska även ha uttryckt olika hot när han blev eskorterad därifrån. Enligt polisen blev studenten inte arresterad för att ha vägrat deltaga i trohetseden, för det är frivilligt.

Pojkens mor Dhakira Talbot uppger att hon är arg, sårad och upprörd. Hon tycker att man kunde ha hanterat ärendet via skolan istället för att blanda in polisen. Familjen kommer via en advokat att lämna in ett klagomål till utbildningsdepartementet.

Läraren Alvarez blev avskedad från sin tjänst och kommer aldrig mer att få arbeta på skolorna i kommunen. Skolan har senare förklarat att lärarvikarien inte kände till att skolan har en policy som säger att om eleven har fått godkänt från en förälder, så behöver man inte deltaga i trohetseden.

Händelsen har lett till flera fördömanden, bland annat från American Civil Liberties Union (ACLU), som menar att det här är ett klockrent exempel på hur mörkhyade elever är mer utsatta i skolan.

Min spontana reaktion är att läraren gjorde rätt som ifrågasatte varför eleven inte ville deltaga, men att blanda in polisen kanske var lite förhastat även om hon inte kände till att det var frivilligt att deltaga. För att uttrycka mig diplomatiskt så finns det mycket att jobba med vad gäller den här elevens inställning och attityd.

Jag drar också paralleller till den svenska skolan där det kryllar av omotiverade elever – ofta med invandrarbakgrund, vars enda drivkraft är att göra livet surt för läraren och sina klasskamrater. Om någon ifrågasätter elevens beteende så får de säkerligen höra att de är rasister och överhuvudtaget har lärare inga befogenheter att agera mot stökiga elever.

Med tanke på utvecklingen de senaste åren är det ytterst märkligt att regeringen fortfarande inte har agerat och tillsett att man slutar med flumskolan och istället återgår till en mer strikt skola där man ställer mer krav på eleverna – främst vad gäller uppförande. Svenska skolan är i fritt fall och det saknas moral och lärare som vågar säga ifrån och de få som gör det backas inte upp av sina chefer. Det är mycket beklagligt!

https://www.theguardian.com/us-news/2019/feb/20/florida-boy-arrested-refused-pledge-of-allegiance-school

flagga

2 reaktioner till “11-årig pojke i Florida arresterad av polisen efter att ha vägrat svära den amerikanska trohetseden i skolan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s