Kompetensutvisningarna fortsätter – australiensisk barista som vunnit priser kastas ut från Sverige!

Den australiensiske kaffeentreprenören och prisbelönade baristan Steve Moloney från Brisbane, är den senaste att råka ut för svensk migrationsbyråkrati.
 
Moloney ansökte om att förnya sitt arbetstillstånd för över ett år sedan och har precis mottagit ett beslut från Migrationsverket som säger att de inte kommer att öppna hans fall förrän han lämnar Sverige, eftersom det var meningen att han skulle ha ansökt om uppehållstillståndet från utlandet.
 
28-årige Moloney flyttade till Sverige 2012 efter att ha träffat en svensk tjej. Han arbetade med tillfälligt arbetstillstånd på semestern och åkte sedan tillbaka till Australien i ett år, innan han återvände till Sverige med ett uppehållstillstånd tack vare sitt förhållande. När paret bröt upp bytte han till ett arbetstillstånd, men det tog två och ett halvt år mellan ansökan tills det han fick sitt tillstånd. Under tiden började han vinna tävlingar på den svenska baristascenen och startade ett företag.
 
Moloney känner sig mycket besviken eftersom detta innebär att han måste lämna sin verksamhet i ett år.
-”Det är extremt frustrerande. Jag har byggt upp den här verksamheten i Sverige och nu balanserar allt på en liten tråd tack vare en mycket byråkratisk myndighet.”
 
Svensk media har den senaste tiden rapporterat om problemen med kompetensutvisningar och det handlar om tusentals personer som tvingats lämna landet.
 
I december skrev jag t.ex. om IT-utvecklaren Farzad Ban som flyttade till Sverige med sin familj som 14-åring, men har deporterats två gånger – senast i december, eftersom han missat en inbetalning för en försäkring som upptäcktes när han ansökte om permanent uppehållstillstånd.
 
I oktober blev den amerikanska entreprenören Peter Lincoln tvingad att lämna landet efter nio år i Sverige och ett framgångsrikt företag, eftersom han hade tagit ut för låg lön till sig själv under uppstarten av företaget.
 
Detta är bara några axplock och Migrationsverket ligger som bekant back med tusentals ansökningar om arbetstillstånd, såväl som asylansökningar.
 
Myndighetens extrema byråkrati gör att Sverige gräver sin egen grav när det gäller utländsk arbetskraft och Sverige håller redan på att skapa sig ett rykte som ett land dit man inte bör flytta för att starta upp mindre företag.
 
De senaste åren (2014-2018) har 650.000 människor utanför EU fått uppehållstillstånd i Sverige – inklusive arbetskraftsinvandring, behöver jag nämna att asylinvandringen och anhöriginvandringen står för majoriteten?
 
Det sticker i ögonen när man betänker att vi tar emot jihadister med öppna famnen, inte utvisar kriminella utan medborgarskap och låter tiotusentals personer utan skyddsskäl få stanna i landet, när vi samtidigt kastar ut människor som arbetar och bidrager till samhället. Det är sjukt så det förslår!
 
steven.jpg
Annonser

6 reaktioner till “Kompetensutvisningarna fortsätter – australiensisk barista som vunnit priser kastas ut från Sverige!

 1. Människor som vi helst inte vill se här i landet kommer i tusental och får stanna medan människor som vi uppskattar och som bidrar med sitt kunnande blir utvisade!
  Migrationsverket hotar vår framtid!
  Och bakom Migrationsverket står…..

  Gillad av 3 personer

 2. När man läser sådant här så borde man bli både ledsen och något åt det arga och uppgivna hållet, ord som tokigt och vansinnigt ligger nära till hands men räcker ändå inte till på något sätt. Det var väl det här som var så bra med arbetskraftsinvandring.
  Alla invandrares lika värde verkar inte heller gälla i den humanitära stormakten. Suck.

  Gillad av 1 person

 3. På Berts värld kunde man höra att han efterlyste en granskning av migrationsverket, men det verkar inte finnas någon direkt önskan från de styrande av något sådant.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s